Σέρρες: Μουσικό έργο αφιερωμένο στον Σουρή από τον Πασχάλη Τόνιο

Τραγουδούν και αφηγούνται πολλοί γνωστοί ηθοποιοί

Μια μουσικό-αφηγηματική παράσταση αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τον θάνατο του ποιητή Γεώργιου Σουρή κυκλοφορεί σε σύνθεση και μουσική διεύθυνση του Πασχάλη Τόνιου, με τη συμμετοχή καταξιωμένων ηθοποιών.

Ο Σερραίος συνθέτης και ερμηνευτής, παρουσιάζει το νέο μουσικό έργο του βασισμένο στην σατιρική ποίηση του «Αριστοφανικού» ποιητή Γεώργιου Σουρή, ο οποίος με το αιχμηρό και αυτοσαρκαστικό του χιούμορ παραμένει εντυπωσιακά επίκαιρος και αφοπλιστικά αληθινός. Η δημιουργία-μουσική σύνθεση του Πασχάλη Τόνιου αναδεικνύει την πολιτιστική κληρονομιά που άφησε πριν από 100 χρόνια ο Γεώργιος Σουρής, ο οποίος είχε προταθεί και για το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας

Τραγουδούν και αφηγούνται (αλφαβητικά) οι ηθοποιοί:

Μυρτώ Αλικάκη, Γρηγόρης Βαλτινός, Μαίρη Βιδάλη, Κώστας Βουτσάς , Γιάννης Ζουγανέλης, Νικολέττα Καρρά, Ηλίας Λογοθέτης, Αντώνης Λουδάρος, Μπέττυ Μαγγίρα, Μιχάλης Μαρίνος, Δήμητρα Ματσούκα, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Παναγιώτης Πετράκης, Μαριάννα Πολυχρονίδη, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Νικήτας Τσακίρογλου, Πέτρος Φιλιππίδης, Παύλος Χαϊκάλης, Αντιγόνη Ψυχράμη και ΝίVo Βουρλιωτης. Στην παρουσίαση ο Δημήτρης Μακαλιάς. Σύντομη ομιλία από τον καθηγητή Κώστα Γεωργουσόπουλο. Σύνθεση-Καλλιτεχνική διεύθυνση: Πασχάλης Τόνιος.

Ο Πασχάλης Τόνιος από το Βαμβακόφυτο Σερρών έκανε το ντεμπούτο του ως μουσικός και ερμηνευτής δίπλα σε μεγάλους Έλληνες δημιουργούς, ενώ ο Μάνος Χατζιδάκις τον παρότρυνε να ασχοληθεί και με τη σύνθεση για την οποία και βραβεύτηκε στο φεστιβάλ Ιθάκης. Το ρεπερτόριο του ως ερμηνευτής περιλαμβάνει το σύνολο σχεδόν της νεότερης έντεχνης μουσικής παράδοσης. Τα έργα του έχουν παρουσιαστεί τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό και σε χώρους όπως το Ηρώδειο, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Παλλάς, Μέγαρο Παλαιάς Βουλής. Έχει συνεργαστεί με όλα τα μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής και όχι μόνο, όπως, Μίκης Θεοδωράκης, Milva, Μπιθικώτσης, Μίμης Πλέσσας, Γιώργος Νταλάρας κ.ά.

πηγη: makthes.gr

#pgnews

#ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ