Σέρρες: Παριστάνοντας τον γιατρό πήραν 28.000 από ηλικιωμένη!

Τηλεφώνησαν σε ηλικιωμένη γυναίκα παριστάνοντας τους γιατρούς, και πείθοντάς την ότι ένας συγγενής της χρειάζεται χρήματα για μια άμεση ιατρική επέμβαση, κατάφεραν να τις κλέψουν 28.000 ευρώ!

Συνελήφθη χθες το μεσημέρι στις Σέρρες  ένας αλλοδαπός άνδρας και ταυτοποιήθηκε ένας αλλοδαπός συνεργός του, για διάπραξη απατών κατά εξακολούθηση.

Τηλεφώνησαν σε ηλικιωμένη γυναίκα παριστάνοντας τους γιατρούς, και πείθοντάς την ότι ένας συγγενής της χρειάζεται χρήματα για μια άμεση ιατρική επέμβαση, κατάφεραν να τις κλέψουν 28.000 ευρώ!

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 26.650 ευρώ και αποδόθηκε στην ηλικιωμένη γυναίκα που έπεσε θύμα των δραστών. Επίσης, κατασχέθηκε και ένα κινητό τηλέφωνο.

Με τον ίδιο τρόπο, προκαλώντας έντονη σύγχυση και συναισθηματική φόρτιση, προσπάθησαν να εξαπατήσουν έναν ηλικιωμένο άνδρα προσπαθώντας να του αποσπάσουν επίσης το χρηματικό ποσό των 28.000 ευρώ, χωρίς επιτυχία.

Σημειώνεται ότι οι δύο άνδρες είχαν απασχολήσει και παλαιότερα τις αρχές, και είχε σχηματιστεί δικογραφία για τηλεφωνικές απάτες που έγιναν το χρονικό διάστημα από τον Νοέμβριο του 2020 έως και τον Ιανουάριο του 2021, σε περιοχές των Σερρών και της Λάρισας, (Εξακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας που διέπραττε τηλεφωνικές απάτες).

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας με στόχο την αποφυγή εξαπάτησης των πολιτών από επιτήδειους, συμβουλεύει:

-Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο) ή με το πρόσχημα πρόκλησης ατυχήματος από συγγενικό σας πρόσωπο, το οποίο είχε ως συνέπεια το θανάσιμο ή βαρύτατο τραυματισμό ανήλικου συνήθως παιδιού. Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά.

-Επισημαίνεται ότι στα τροχαία ατυχήματα ακολουθούνται πάντα από τις αστυνομικές Αρχές οι νόμιμες και προβλεπόμενες ενέργειες, υπό την καθοδήγηση των κατά τόπους Εισαγγελικών Αρχών και σε καμία περίπτωση δεν υφίστανται παρέκκλιση από αυτές, με την καταβολή χρηματικών ποσών.

-Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό-συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται.

-Η επικοινωνία να γίνεται άμεσα, με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι ή σας έδωσαν οι δράστες να μιλήσετε.

-Να μην δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.

-Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει.

-Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).

-Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

-Ενημερώστε φίλους, συγγενείς και κυρίως τους ηλικιωμένους, προκειμένου να μην πέσουν θύματα εξαπάτησης. serraikanea.gr

#pgnews

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ