Σέρρες: «Περισσότερη προσοχή στις εκκλησίες»

Αδικαιολόγητη  ανευθυνότητα από κάποιους πιστούς

του Δημήτρη Νάτσιου

Φίλος αναγνώστης της  στήλης, ευσεβής  χριστιανός ο ίδιος, μας ανέφερε αγανακτισμένος την απογοητευτική εμπειρία  του από τον εκκλησιασμό  την Κυριακή 4 Απριλίου σε μοναστήρι σε  χωριό των Σερρών.

Θέλησε να εκκλησιαστεί αυτή τη σημαντική μέρα της Σταυροπροσκυνήσεως και προσερχόμενος στο  ναό διαπίστωσε ότι αρκετοί πιστοί δεν φορούσαν μάσκα.

Το πράγμα χειροτέρευε  καθώς προχωρούσε η ώρα και, πλέον, οι περισσότεροι πιστοί προσέρχονταν στην εκκλησία  μη φορώντας μάσκα και με ένα ακατανόητο «καμάρι», ότι αυτοί δεν φοβούνται – τους προστατεύει η  πίστη τους.

Μπροστά στον προφανή κίνδυνο και αυτή την απίθανη ανευθυνότητα, αναγκάστηκε να αποχωρήσει στη μέση της θείας λειτουργίας.

Το βράδυ της Κυριακής πληροφορήθηκε ότι επειδή ο Δήμος Σερρών είχε μπει στο βαθύ κόκκινο, ο εκκλησιασμός της Κυριακής στην πόλη έγινε χωρίς πιστούς και πολλοί Σερραίοι αναζήτησαν να εκκλησιαστούν στην περιφέρεια. Μεταξύ αυτών ήταν, φαίνεται και όσοι προσήλθαν, με τον τρόπο που περιγράψαμε, στον εν λόγω ναό.

Άλλος φίλος της στήλης μας ανέφερε ότι τις προηγούμενες εβδομάδες σε ενορία της πόλης των Σερρών συνωστίζονταν τις Κυριακές  (και στους χαιρετισμούς), περίπου τους  200 πιστούς.

Αλήθεια τι πρέπει να συμβεί για να βάλουν μυαλό μερικοί συμπολίτες μας. Ψάλτες, Ιερείς, Επίσκοποι ασθένησαν και, δυστυχώς, αρκετοί έχασαν την ζωή τους απ ΄ αυτή την πανδημία.

Σε μια φάση που ένα τμήμα του Νομού (το μεγαλύτερο) μπήκε στο βαθύ κόκκινο, οι νοσηλευόμενοι από 8-10  τις τελευταίες εβδομάδες έφθασαν κοντά στους  70 σήμερα στο νοσοκομείο Σερρών, δεν μπορούμε να είμαστε στοιχειωδώς υπεύθυνοι πολίτες;

Την ώρα που γνωστοί πολέμιοι της ορθοδοξίας καιροφυλαχτούν για να πετροβολήσουν την εκκλησία μας, γιατί με τέτοιες συμπεριφορές τους δίνουμε επιχειρήματα;

Ανάλογες συμπεριφορές αρνητικού «ζηλωτισμού» είχαμε επισημάνει, με σημείωμά μας και στα τέλη Οκτωβρίου, πριν ξεσπάσει το θανατηφόρο δεύτερο τμήμα της πανδημίας.

Απευθυνόμαστε με πολύ σεβασμό και προς τους Μητροπολίτες μας. Μία εγκύκλιος, σε αυστηρό τόνο, φαίνεται να είναι εντελώς απαραίτητη.

 

Δ.Ν.

πηγή: sertharos.gr

#pgnews

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ