Σέρρες: Πτώση του ορθογωνικού οχετού στο Νέο Σούλι

Η εκτίμηση της ζημιάς τις επόμενες ημέρες

 Ο δήμαρχος Δ. Νότας κάλεσε τους δημότες να κάνουν υπομονή και υποσχέθηκε ότι η αποκατάσταση θα γίνει στο συντομότερο δυνατό χρόνο».

Του Δημητρίου Γ. Νάτσιου

Μακρύς , σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις , θα είναι ο δρόμος της ασφαλούς αποκατάστασης του ορθογωνικού οχετού που διασχίσει στο χωριό του Νέου Σουλίου στην κεντρική πλατεία.

Από το πρωί της Δευτέρας 18 Οκτωβρίου έχει σημάνει συναγερμός στο Δήμο  Εμμ. Παπά και τις υπηρεσίες ύστερα  το ανέλπιστο γεγονός που έλαβε χώρα το απόγευμα της Κυριακής 17 Οκτωβρίου όταν  υποχώρησε το οδόστρωμα στον κεντρικό δρόμο στο ύψος του Δημοτικού Σχολείου.

Πρόκειται για την διάλυση μίας βασικής υποδομής του μεγαλύτερου χωριού του Δήμου αλλά και του Νομού αφού το σημείο αποτελεί την κύρια οδική αρτηρία που εξυπηρετεί τον τοπικό πληθυσμό και τους επισκέπτες του Νέου Σουλίου.

Ποιο συγκεκριμένα το απόγευμα της Κυριακής  υποχώρησε η πλακοσκεπή των ομβρίων υδάτων.

Είχε προηγηθεί μικρή πτώση οδοστρώματος σε διπλανό σημείο το απόγευμα της Παρασκευής 15 Οκτωβρίου το  οποίο αποκαταστάθηκε την επόμενη μέρα Σάββατο 16 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Εμμ. Παπά Δημήτρη Νότα «τα έντονα καιρικά φαινόμενα που είχαν προηγηθεί( τρείς μέρες βροχής) και ως αποτέλεσμα των προηγουμένων έντονων καιρικών φαινομένων του περασμένου Ιανουαρίου και του Αυγούστου ήρθαν και κατέστρεψαν τον κύριο ορθογωνικό οχετό που διασχίσει το χωριό του Νέου Σουλίου.

Να σημειώσουμε ότι η τεχνική αυτή κατασκευή του ορθογωνικού οχετού παίρνει τα βρόχινα νερά από την βόρεια πλευρά του χωριού στους πρόποδες του Μενοικίου όρους και τα οδηγεί μέσα από το κέντρο του χωριού, από τον οδηγό πλακοσκέπης και τα οδηγεί στη νότια πλευρά του χωριού μέχρι τον τελικό αποδέκτη που είναι το ποτάμι του Αγίου Ιωάννη.

Το μήκος αυτού του τεχνικού έργου είναι 700 μέτρα περίπου και έχει εκτελεστεί σε διάφορα τμήματα πολλές δεκαετίες πριν, από αυτή του 1970, του 1980 και του 1990 το τελευταίο κομμάτι του.

Σε ένα τόσο κρίσιμο τεχνικό έργο του Δήμου και του χωριού του Νέου Σουλίου η καταστροφή δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα για αυτό όλοι κινούμαστε γύρω από την επίλυση του σοβαρού αυτού προβλήματος.

Η τελική εκτίμηση του χρόνου και των πόρων που απαιτούνται για τη αποκατάσταση της Βυθίσας κατασκευής θα γίνει με  ασφαλή τρόπο τις επόμενες ημέρες.

Όταν εξεταστεί το μέγεθος της καταστροφής, γιατί η εικόνα που έχουμε αυτή την στιγμή δεν είναι η καλύτερη. Σε κάθε περίπτωση καλούμε τον τοπικό πληθυσμό να δείξει την απαιτούμενη υπομονή και η αποκατάσταση θα γίνει στο συντομότερο δυνατό χρόνο».

Σ.Σ. Η φωτογραφία είναι απο την ΕΡΑ Σερρών

#pgnews

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ