Σέρρες: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 57χρονου ψαρά – Τι αναφέρει το Λιμενικό

Συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες για τον εντοπισμό του 57χρονου ψαρά – Τι αναφέρει το Λιμενικό

Με πλωτά σκάφη του Λιμενικού αλλά και εναέρια μέσα συνεχίζεται η επιχείρηση εντοπισμού του επαγγελματία ψαρά που αγνοείται από το πρωί στη θαλάσσια περιοχή των Κερδυλλίων του Νομού Σερρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για 57χρονο επαγγελματία ψαρά που κατάγεται από το Κοκκινοχώρι Καβάλας. Στο σκάφος επέβαινε μαζί με έναν υπάλληλό του(με καταγωγή από την Αλβανία), όταν το κύμα τους χτύπησε με αποτέλεσμα ο ψαράς να πέσει στη θάλασσα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Επιλογές το περιστατικό συνέβη σχεδόν σε αβαθή, κοντά στην στεριά

Ο ίδιος ζήτησε από τον υπάλληλό του να πάει τη βάρκα σε λιμάνι και να φωνάξει τον γιο του για να βγει αυτός έξω

Η ανακοίνωση από το Λιμενικό Σώμα

“Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Λιμεναρχείο Καβάλας, για περιστατικό αγνοούμενου 57χρονου αλλοδαπού επαγγελματία αλιέα στη θαλάσσια περιοχή ν. «ΚΕΡΔΥΛΙΩΝ» εκβολών ποταμού Στρυμόνα -Στρυμονικού κόλπου. Κατά δήλωση ιδιώτη, ο 57χρονος, λόγω απότομου κυματισμού, έπεσε στη θάλασσα από το Α/Κ σκάφος «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» Ν.Ι. 313 και αγνοείται.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Καβάλας, Ιερισσού και Σταυρού και άμεσα ξεκίνησαν έρευνες στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή, με τη συμμετοχή τριών (03) περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., περιπολικών οχημάτων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και πεζοπόρου τμήματος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης από ξηράς καθώς και αεροσκάφους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Οι έρευνες συνεχίζονται ενώ τυχόν εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεότερο δελτίο τύπου”.

Ο πρόεδρος των Κερδυλλίων μιλά στο Επιλογές για τις έρευνες για τον εντοπισμό του ψαρά

Φωτογραφικό υλικό από την επιχείρηση έρευνας για τον αγνοούμενο αλιέα που είναι σε εξέλιξη στον Στρυμονικό κόλπο, ανάρτησε η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ-HELLENIC RESCUE TEAM

πηγή:epiloges.gr

#pgnews

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ