Σέρρες: Τιμήθηκε η ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας- video

Η ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, για την συμπλήρωση των 99 χρόνων από την μαύρη ημέρα για τον Ελληνισμό ,τιμήθηκε  το πρωί της Κυριακής  στην πόλη των Σερρών.

Το πρωί της ίδιας ημέρας τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων  Ταξιαρχών χοροστατούντος  του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη  Σερρών και Νιγρίτης  κ.κ. Θεολόγου όπου  ακολούθησε ομιλία με θέμα: «To Mωσαϊκό μιας Γενοκτονίας» από την κ. Ολυμπία Παχαδίρογλου, Φιλόλογο-Υποδιευθύντρια του 4ου Γενικού Λυκείου Σερρών-μέλος της Αδελφότητας Μικρασιατών Ν.Σερρών «Ο Αγιος Πολύκαρπος». Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρος Κόπτσης   και κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Ιερομ. Aγίου Χρυσοστόμου Επισκόπου Σμύρνης στην πλατεία Ελευθερίας.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων η βουλευτής Φωτεινή Αραμπατζή, οι βουλευτές Θεόφιλος Λεονταρίδης, Λευτέρης Αβραμάκης και Κώστας Μπούμπας, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης, ο διοικητής του 10ου Συντάγματος Πεζικού συνταγματάρχης Χρήστος Σγουρομάλλης, ο Αστυνομικός υποδιευθυντής Σερρών Ιωάννης Βασιλκαρίδης, ο αναπληρωτής Διοικητής της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Σερρών Νικόλαος Παπαδόπουλος, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της Π.Ε. Σερρών.

πηγή: epiloges.gr

#pgnews

#ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ