Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Βισαλτίας

Έντονα προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία «Μπάλλος» στο πέρασμά της από τον Δήμο Βισαλτίας, με πλημμύρες και ζημιές σε δίκτυα και υποδομές. Ήδη, υποβλήθηκε αίτημα στην Πολιτική Προστασία της Π.Ε. Σερρών να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν σχεδόν σε όλη την έκταση του Δήμου.

Σε Νιγρίτα, Θερμά, Τερπνή, Αγία Παρασκευή, Σησαμιά, Τριανταφυλλιά, Νικόκλεια, Δάφνη, Ορέσκεια, Καστανοχώρι, Ευκαρπία, Αηδονοχώρι, Ίβηρα, Χουμνικό και Βέργη προκλήθηκαν ζημιές σε γέφυρες, σε αγροτικούς οδούς, ιρλανδικές διαβάσεις, δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης, πλημμύρισαν αγροτεμάχια.

Από την πρώτη στιγμή το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου σε συνεργασία με την Δ.Ε.Υ.Α.Β. και τους υπαλλήλους βρέθηκαν στις πληγείσες περιοχές. Έγινε καθαρισμός του οδικού δικτύου Θερμών – Λαγκαδίου, Θερμών-Πατρικίου-Λευκοτόπου και προχώρησαν σε παρεμβάσεις στην αγροτική οδοποιία και σε δίκτυα ύδρευσης, όπου το επέτρεπαν οι συνθήκες.

Παράλληλα ο Δήμαρχος επικοινώνησε με το Υπουργείο Υποδομών, τον Αντιπεριφερειάρχη και τους αρμόδιους των Υπηρεσιών της Π.Ε. Σερρών αλλά και με τον ΕΛΓΑ, για την άμεση συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και την επίλυση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν.

#pgnews

#ΤΟΠΙΚΗΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ