Στίβος-Σφυροβολία: 4ος στην Ευρώπη ο Νιγριτινός Θοδωρής Ζιώγας – ! Συνέτριψε το ρεκόρ του

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΑΣΛΑΡΙΝΟΥ

Στα πλαίσια του διασυλλογικού πρωταθλήματος Α/Γ του ομίλου της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης  ο αθλητής του ΓΑΣ Βισάλτη  Θοδωρής Ζιώγας έριξε την 7κιλη σφύρα 5 μέτρα πάνω από το ατομικό του ρεκόρ στον αγώνα του αθλήματος που διεξήχθη στο βοηθητικό γήπεδο του Δημοτικού Σταδίου «Γ.Τοπτσής» των Σερρών .

4μ και 69 εκατ. πιο μακριά!

Ο έφηβος αθλητής του Πασχάλη Γκουγκούδη είχε ρίξει πρώτη φορά με την ανδρική σφύρα, στο πανελλήνιο πρωτάθλημα της Πάτρας το 2020 και είχε σημειώσει επίδοση 61.76μ. Χθες Πέμπτη 6/5 έριξε την σφύρα 4 μέτρα και 69 εκατοστά πιο μακριά (66.45μ.) Πετυχαίνοντας την 4η  καλύτερη βολή στην Ευρώπη στην κατηγορία των Εφήβων, αλλά με την ανδρική σφύρα.

 

Ο προπονητής του Πασχάλης Γκουγκούδης σε δηλώσεις του στο sportsfeed.gr είπε: «Κάναμε σήμερα στις Σέρρες την σφυροβολία για το διασυλλογικό πρωτάθλημα ανδρών γυναικών που ήταν να γίνει το Σάββατο στην Καβάλα. Επίσημος αγώνας είναι με κριτές κ πινάκια, κανονικά. Για λόγους ασφαλείας έγινε σήμερα και για να μην χαλάσουμε το γήπεδο της Καβάλας» και δικαίως ήταν πολύ περήφανος για την εμφάνιση του αθλητή του.

Ρεκορ και στην 6 κιλη σφύρα

Με την 6κιλη σφύρα σημείωσε πριν το Πάσχα είχε κάνει ατομικό ρεκόρ 73.95μ. στους αγώνες ρίψεων που πραγματοποιήθηκαν στην Θεσσαλονίκη και εξασφάλισε τη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων στο Ταλίν της Εσθονίας.

Ο Ζιώγας συμμετείχε στο ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εφήβων το  2019 καταλαμβάνοντας την 9η θέση ως… Παίδας όμως στην ηλικία!!!

Το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Ανατολικής Μακεδονίας, συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο 8-9/5 στην Καβάλα και ο anexartitos.gr θα είναι εκεί για να σας μεταφέρει μέσα από τον φακό του τις προσπάθειες των αθλητών και αθλητριών στον 1ο αγώνα για φέτος!

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΑΣΛΑΡΙΝΟΥ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΗ ΣΦΥΡΟΒΟΛΙΑΣ  ΤΟΥ ΒΙΣΑΛΤΗ ΝΙΓΡΙΤΑΣ ΘΟΔΩΡΗ ΖΙΩΓΑ

«Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στον αθλητή του Βισάλτη Νιγρίτας, Θοδωρή Ζιώγα για το νέο του ατομικό ρεκόρ που πέτυχε στο πλαίσιο του Διασυλλογικού Πρωταθλήματος Ανδρών/Γυναικών του Ομίλου της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.   Αυτή την στιγμή είναι ο 4ος καλύτερος σφυροβόλος στην Ευρώπη και με κάθε του νέα επίτευξη μας γεμίζει με περηφάνια και ελπίδα για το μέλλον του ελληνικού στίβου και γενικότερα του Ελληνικού Αθλητισμού.

Εύχομαι καλή επιτυχία στους επόμενους αγώνες και τον προτρέπω να συνεχίσει ν’ αναπτύσσει τους κανόνες του ευ αγωνίζεσθαι, με προσήλωση στον στόχο του. Συγχαρητήρια και στον προπονητή του κ. Πασχάλη Γκουγκούδη, και στην οικογένειά του.

Ο Θοδωρής Ζιώγας είναι ένας αθλητής με επιμονή στο στόχο και αγωνιστικότητα. Με τις επιτυχίες να διαδέχονται η μία την άλλη επιβεβαιώνει όλους όσοι τον στήριξαν και συνεχίζουν να τον στηρίζουν.

Και εμείς ως Δημοτική αρχή, θα είμαστε δίπλα του και θα τον στηρίζουμε σε κάθε του προσπάθεια. Θοδωρή συνέχισε έτσι, η Ολυμπιάδα είναι κοντά!»

Ο Δήμαρχος Βισαλτίας

#pgnews

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ