«Τα πήρε και τα σήκωσε όλα» Ανεμοστρόβιλος προκάλεσε σκηνές από ταινία τρόμου σε χωριά του Ν. Σερρών

Λαμαρίνες κρεμάστηκαν σε ηλεκτροφόρα καλώδια (φωτογραφία ΕΡΤ)

Σκηνικό τρόμου άφησε στο πέρασμά του από χωριά των Σερρών ανεμοστρόβιλος που έπληξε χθες Δευτέρα το απόγευμα την περιοχή του δήμου Εμμανουήλ Παππά, παρασύροντας σκεπές, ξεριζώνοντας δέντρα και προκαλώντας φθορές σε σχολεία, δημοτικά κτίρια και μαντρότοιχους.

 

Πολλές ζημιές

Αν και η χρονική διάρκεια του φαινομένου ήταν μικρή, μόλις ένα τέταρτο, οι ζημιές που προκλήθηκαν είναι πάρα πολλές.

Οπως μεταδίδει τη ΕΡΤ, γύρω στις 16.30, όταν η έντονη βροχόπτωση που σημειωνόταν στην περιοχή συνοδεύτηκε από πρωτοφανή σε ένταση αέρα, στην κυριολεξία… «τα πήρε όλα και τα σήκωσε» στο χωριό Τούμπα.

 

Ο δρόμος γέμισε θραύσματα από κεραμίδια (φωτογραφία diktyotv.gr)

Εντρομοι οι κάτοικοι παρακολουθούσαν τις καταστροφές μπροστά στα μάτια τους ανήμποροι να αντιδράσουν, και είναι ευτύχημα που δεν υπήρξαν θύματα.

Εριξε τον μαντρότοιχο (Φωτογραφία ΕΡΤ)

Λαμαρίνες σε… καλώδια

Κομμάτια από λαμαρίνες κρεμάστηκαν σε ηλεκτροφόρα καλώδια, προκαλώντας προβλήματα στην ηλεκτροδότηση της περιοχής, και για την απομάκρυνσή τους κλήθηκαν συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ καθώς και η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με το diktyotv.gr, η στέγη του νηπιαγωγείου υπέστη ζημιές και σήμερα θα παραμείνει κλειστό.

Από την κακοκαιρία προκλήθηκαν ζημιές και σε άλλες περιοχές του δήμου Εμμανουήλ Παππά, όπως στις τοπικές κοινότητες Παραλιμνίου, Δαφνουδίου, Μετάλλων και Μεσοκώμης.

Αν και η χρονική διάρκεια του φαινομένου ήταν μικρή, μόλις ένα τέταρτο, οι ζημιές που προκλήθηκαν είναι πάρα πολλές, καθώς η δύναμη του ανέμου παρέσυρε κεραμοσκεπές, έριξε στο δρόμο στέγες από λαμαρίνες, ξερίζωσε πολλά δέντρα, προκάλεσε φθορές σε μαντρότοιχους και στέγες κατοικιών, δημοτικών κτιρίων και σχολείων.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ τα φαινόμενα χτύπησαν στις 16:30 το απόγευμα. Η έντονη βροχόπτωση που υπήρχε στην περιοχή συνοδεύτηκε από πρωτοφανή σε ένταση αέρα, που στην κυριολεξία… «τα πήρε όλα και τα σήκωσε» στο χωριό.

Έντρομοι οι κάτοικοι παρακολουθούσαν τις καταστροφές που σημειωνόταν μπροστά στα μάτια τους, ανήμποροι να αντιδράσουν, ενώ είναι ευτύχημα που δεν υπήρξαν θύματα.

Κομμάτια από λαμαρίνες κρεμάστηκαν σε ηλεκτροφόρα καλώδια, προκαλώντας προβλήματα στην ηλεκτροδότηση της περιοχής, ενώ για την απομάκρυνσή τους κλήθηκαν συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ και η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Από τη θεομηνία προκλήθηκαν ζημίες και σε άλλες περιοχές του Δήμου Εμμ. Παππά, όπως στις τοπικές κοινότητες Παραλιμνίου, Δαφνουδίου , Μετάλλων και Μεσοκώμης.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ VIDEO

 

#pressgreece