Τζιτζικώστας: «Να κάνουμε τη Μακεδονία μεγάλη»

Τη νέα τουριστική καμπάνια παρουσίασε ο περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας

Της Λεμονιάς Βασβάνη,

Τη νέα τουριστική καμπάνια υπό τον τίτλο”Do something great” παρουσίασε προ ολίγου ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζίτζικωστας σε εκδήλωση στο Ολύμπιον.

Όπως είπε “όλοι μαζί χτίζουμε μαζί κάτι για την Μακεδονία. Είναι η στιγμή μας να κάνουμε την Μακεδονία μεγάλη”.

Ο περιφερειάρχης τόνισε πως ο τουρισμός αποτελεί τομέα αιχμής της οικονομίας.

 

“Ο τουρισμός είναι στον πυρήνα της δράσης μας για τη Μακεδονία του 2030. Ο τουρισμός είναι αντανάκλαση του έργου που κάνουμε στην Περιφέρεια. Τα 8500 έργα που υλοποιούμε σε όλους τους τομείς φέρνουν ισχύ και δυναμική στον τουρισμό μας. Υπάρχει σταθερή πρωτιά σε αφίξεις τουριστών, άνοιγμα σε νέες τουριστικές αγορές, επιμήκυνση τουριστικής περιόδου με αύξηση 35 %. Δημιουργήσαμε συμμαχία για τον τουρισμό με φορείς της πόλης. Διοργανώνουμε καμπάνια για το τουριστικό μας προϊόν. Στηρίξαμε επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας του κλάδου με το πρόγραμμα ” διέξοδος ” και το πρόγραμμα “ανταγωνιστικότητα επιχειρηματικότητα”” σημείωσε. Είπε πως μεγάλος στόχος είναι να προσελκύσουμε περισσότερους επισκέπτες και να σηκώσουμε τον πήχη πιο ψηλά. “Θέλουμε να δημιουργήσουμε νέα έσοδα, εισόδημα και πολλές θέσεις εργασίας” ανέφερε.

Πρόσθεσε πως στόχος είναι ο τουρισμός για δώδεκα μήνες, ενώ μίλησε και για τα τοπόσημα που μπορεί κανείς να επισκεφθεί στην Κεντρική Μακεδονία (Δίον,Βεργίνα, Χαλκιδική κλπ) και τις βιωματικές εμπειρίες που μπορεί να έχει ο επισκέπτης.

“Ανοίγουμε ένα νέο κύκλο. Η καμπάνια μας έγινε με πρωτογενές υλικό και σε δύσκολες συνθήκες, καθώς το μεγαλύτερο διάστημα που την προετοιμάζαμε  ήμασταν σε λοκντάουν” σημείωσε από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Αλέξανδρος Θάνος ενώ τόνισε πως σε τρία χρόνια υπάρχει στόχος να μπει και η πρώτη απευθείας υπερατλαντική πτήση από Αμερική, να γίνει κινηματογραφικός προορισμός η Κεντρική Μακεδονία και να υπάρξει μεγαλύτερη εξωστρέφεια.

“Ο Τουρισμός της χώρας δοκιμάστηκε από κορωνοϊό. Όμως τελικά είχαμε αύξηση ταξιδιωτικών εισπράξεων. Το πρόσημο για τουρισμό δεν παύει να είναι θετικό. Η κεντρική Μακεδονία μπορεί να αποτελέσει τουριστικό προορισμό για όλο τον χρόνο. “σημείωσε ο ΥΜΑΘ Σταύρος Καλαφάτης.

Μαρία Αντωνίου από το γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη αναφέρθηκε στην προσοχή που δίνει η κυβέρνηση στον τουρισμό. “Καταφέραμε να δημιουργήσουμε συνθήκες ώστε να δούμε θετικά αποτελέσματα” σημείωσε ενώ μίλησε και για το όραμα να είναι δωδεκάμηνος ο τουρισμός” σημείωσε.

Τέλος ο σκηνοθέτης των βίντεο κ. Γιώργος Λέντζος μίλησε για το δημιουργικό κομμάτι. “Θέλαμε μια καμπάνια με την οποία να επωφεληθεί όλη η περιφερειακή ενότητα” σημείωσε μεταξύ άλλων.

πηγή:typosthes.gr

#pgnews

#ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ