Χρηματοδότηση 230.000 ευρώ μέσω Leader στην ΔΕΥΑΣ

Με 230.000 ευρώ θα χρηματοδοτηθεί η ΔΕΥΑΣ μέσω του Τοπικού Προγράμματος Leader για την πιλοτική εγκατάσταση 435 «έξυπνων» υδρομέτρων στις τοπικές κοινότητες Μητρουσίου, Ξηροτόπου και Κωνσταντινάτου του Δήμου Σερρών.

Ήδη υπογράφτηκε η σύμβαση και η χρηματοδότηση ανέρχεται στο 100%, που σημαίνει ότι ο προϋπολογισμός της δημοτικής επιχείρησης δεν θα επιβαρυνθεί στο ελάχιστο, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Δημοτικής Επιχείρησης. Βάσει της σύμβασης  θα αντικατασταθούν παλαιάς τεχνολογίας υδρόμετρα με νέα ηλεκτρονικά που έχουν τη δυνατότητα μέτρησης από απόσταση.

Με την εν λόγω δράση επιδιώκεται η μείωση του μη ανταποδοτικού νερού και η καταγραφή των πραγματικών ποσοτήτων που καταναλώνονται.

Το έργο θα χρηματοδοτηθεί μέσω της Αναπτυξιακής Εταιρίας Σερρών (ΑΝΕΣΕΡ).

Η σύμβαση υπογράφηκε παρουσία του Δημάρχου Σερρών κ. Αλέξανδρου Χρυσάφη, από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΣ κ. Αλέξανδρο Χαλκιόπουλο και τον Πρόεδρο του Τοπικού Προγράμματος Leader κ. Παναγιώτη Σπυρόπουλο, παρόντος και του Αντιδημάρχου Σερρών κ. Γεωργίου Νυχτοπάτη του ο Γενικού Διευθυντή της ΔΕΥΑΣ κ. Νικόλαου Σαφαρίκα, του  διευθύνοντα συμβούλου Δημητρίου Καριπίδη και της διευθύντριας της ΑΝΕΣΕΡ Ελένης Τριανταφύλλου.