14 Κρούσματα Βρετανικής Μετάλλαξης έχουν τρομάξει την Χαλκιδική!

 

Η αποκάλυψη από τον ΕΟΔΥ για τον εντοπισμό 14 κρουσμάτων κορωνοϊού με τη βρετανική μετάλλαξη προκάλεσε εύλογη ανησυχία, ωστόσο οι αρχές δεν γνωρίζουν ακόμα σε ποιες κοινότητες βρίσκονται τα κρούσματα.

Είναι χαρακτηριστικά τα όσα δήλωσε η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά . Για τα 14 κρούσματα της μετάλλαξης δεν γνωρίζουμε τίποτα”.

 

Η Περιφέρειακή Ενότητα και οι Δήμοι το μόνο που γνωρίζουν είναι ότι υπάρχουν 14 κρούσματα με τη βρατανική μετάλλαξη σε Ν. Προποντίδα και Κασσάνδρα!

 

Η κ. Χαλκιά ανέφερε ότι επιβεβαιωμένα κρούσματα, ασυμπτωματικά και όχι μόνο, εντοπίζονται σχεδόν σε όλες τις κοινότητες του Δήμου. “Απευθύνω σε όλους έκκληση να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Να μη συνωστίζονται, να τηρούν ευλαβικά τα μέτρα προστασίας, να απευθύνονται στο Κέντρο Υγείας σε περίπτωση του παραμικρού συμπτώματος ή ενοχλήματος» δήλωσε η δήμαρχος Κασσάνδρας.

Τα κρούσματα στο νομό

Σύμφωνα με την εβδομαδιαια ενημέρωση του ΕΟΔΥ προς την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, τα κρούσματα ανά Δήμο διαμορφώνονται ως εξής: Ν. Προποντίδας 51, Κασσάνδρας 29, Σιθωνίας 14, Πολυγύρου 14 και Αριστοτέλη 6.

#pressgreece