15 αριστούχοι Σερραίοι μαθητές βραβεύτηκαν από την Eurobank ανάμεσά τους και ο Νιγριτινός Σταμάτης Δάρατζης από το Γενικό Λύκειο Νιγρίτας

Τους αριστούχους αποφοίτους Λυκείων των Νομών Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Σερρών, Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Έβρου και Ροδόπης βράβευσε η Eurobank στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» που αποτελεί το μακροβιότερο Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου Eurobank, με 15 συνεχή χρόνια εφαρμογής…
Σε μια ζεστή και συγκινητική τελετή, παρουσία των οικογενειών τους, των εκπροσώπων των Ιερών Μητροπόλεων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της κεντρικής πολιτικής σκηνής και της εκπαιδευτικής κοινότητας, οι 161 αριστούχοι μαθητές από τη Βόρεια Ελλάδα, που ξεχώρισαν φέτος με τις υψηλές επιδόσεις τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις βραβεύθηκαν χθες (Δευτέρα 11/12/2017) στην κατάμεστη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου «Ιωάννης Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη.
«Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία»,
είναι το μακροβιότερο Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Eurobank, πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και έχουν βραβευθεί συνολικά 16.835 μαθητές και μαθήτριες από όλη τη χώρα.
Κύριος σκοπός του Προγράμματος είναι η επιβράβευση της προσπάθειας των νέων για την κατάκτηση της γνώσης και η αναγνώριση των ικανών και των άξιων, που αποτελούν προοπτική και εγγύηση για το μέλλον.
Στο πλαίσιο του Προγράμματος, το οποίο αφορά όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τον αριστούχο απόφοιτο που συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, που είναι πάνω από 18.000, σε κάθε ένα από τα 1.800 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας. Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ.
Φωκίων Καραβίας:  Στήριξη της Παιδείας ως αξίας
Καλωσορίζοντας τους αριστούχους ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank κ. Φωκίων Καραβίας τόνισε ότι «η στήριξη της Παιδείας ως αξίας, με συνέπεια και μακροπρόθεσμη δέσμευση, αποτελεί αντανάκλαση των αρχών του οργανισμού που υπηρετούμε. Μια τράπεζα δεν είναι μόνον η επιχειρηματική της δραστηριότητα αλλά είναι και η ευρύτερη κοινωνική παρουσία της. Τιμούμε αυτό το ρόλο με σειρά δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζουμε την παλιότερη και ίσως σημαντικότερη, τη «Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία».

Βραβεύθηκαν 148 αριστούχοι απόφοιτοι
Στην εκδήλωση της Θεσσαλονίκης βραβεύθηκαν 148 αριστούχοι απόφοιτοι από τους Νομούς Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Σερρών, Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Έβρου και Ροδόπης καθώς και 13 αριστούχοι από τους νομούς Δωδεκανήσου, Λέσβου, Σάμου και Χίου που φοιτούν στα Πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης.
Τα βραβεία της Eurobank για το νομο Σερρών,  έλαβαν οι εξής:
Ζωγραφία Αγοραστού από το 4ο Γενικό Λύκειο Σερρών
Ευστράτιος Αντωνογλούδης από το 3ο Γενικό Λύκειο Σερρών
Ιφιγένεια Γιαννακούδη από το Γενικό Λύκειο Νέας Ζίχνης
Γεώργιος Μάριος Γκολέμης από το Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο Σερρών Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο
Σταμάτης Δάρατζης από το Γενικό Λύκειο Νιγρίτας
Αθανάσιος Καβελίδης από τις Λυκειακές Τάξεις Εσπερινού Γυμνασίου Σερρών
Ευάγγελος-Ιωάννης Καδής από το 1o ΕΠΑΛ Σερρών
Βασίλειος Κακαρίκας Χατζής από το Γενικό Λύκειο Ηράκλειας
Κωνσταντίνος Καραλής από το 2ο Γενικό Λύκειο Σερρών
Γεώργιος Καρασουλτάνης από το Γενικό Λύκειο Προβατά
Ευαγγελία Λεγκάκη από το ΕΠΑΛ Σιδηρόκαστρου
Ευαγγελία Μπαβέλη από το 5ο Γενικό Λύκειο Σερρών
Άννα-Μαρία Παραδείσου από το 2o ΕΠΑΛ Σερρών
Δημήτριος Πασχαλίδης από το 1ο Γενικό Λύκειο Σερρών
Αφροδίτη-Ειρήνη Τζιλερίδου από το Μουσικό Σχολείο Σερρών