200 χρόνια από την Εθνική παλιγγενεσία στην Ι.Μ. Σιδηροκάστρου

Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα η Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου ξεκίνησε τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις της για την επέτειο των διακοσίων ετών από την επανάσταση της εθνικής πανλιγενεσίας.

Επίκεντρο των εορτασμών ο Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Γεωργίου, όπου τελέστηκε αρχιερατική θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου και μνημόσυνο όλων των πεσόντων υπέρ πίστεως και πατρίδος, αλλά και των Aρχιερέων που διακόνησαν θεοφιλώς την Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου σε όλες τις δύσκολες περιόδους, και της Τουρκοκρατίας αλλά και της Βουλγαροκρατίας.

«Όλοι αυτοί οι σπουδαίοι εκκλησιαστικοί άνδρες», όπως τόνισε ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του, «κράτησαν άσβεστη τη λαμπάδα της πίστεως και ενέπνευσαν στο λαό τους την αγάπη για την πατρίδα, τον πόθο για την ελευθερία και την ανεξαρτησία».

«Για τον λόγο αυτό η Ιερά Μητρόπολη επέλεξε, ήδη από την έναρξη των εορτασμών της, να τιμήσει εξαιρετικά και με κάθε λαμπρότητα τους πνευματικούς αυτούς ταγούς της περιοχής, και μάλιστα σε μια εργάσιμη μέρα, την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, ώστε να είναι δυνατή η προσέλευση της αντιπροσωπείας των μαθητών του κάθε σχολείου με τη συνοδεία των καθηγητών τους.

#pressgreece