Έκλεβαν και πουλούσαν τα κλοπιμαία σε ενεχυροδανειστήρια

Η λεία τους, που αγγίζει τις 5.000 ευρώ, περιλάμβανε κοσμήματα, ασημικά σκεύη και χρηματικά ποσά

Ένας εκ των δραστών μεταπούλησε τα κλοπιμαία σε 3 ενεχυροδανειστήρια της περιοχής και σε βάρος των ιδιοκτητών τους σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος

Η ενδελεχής και συστηματική έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, οδήγησαν στην εξιχνίαση 5 περιπτώσεων διαρρήξεων/ κλοπών στην πόλη των Σερρών.

Συνέλαβαν, κατόπιν αναζητήσεων στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, δύο άτομα ηλικίας 21 και 29 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες, στις (13-07-2015) τα ξημερώματα στις Σέρρες, ενεργώντας από κοινού, επιχείρησαν να εισέλθουν ανεπιτυχώς σε κατάστημα ΠΡΟΠΟ 36χρονου.

Επιπλέον, από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι οι προαναφερόμενοι, ενεργώντας από κοινού με απώτερο στόχο τον προσπορισμό παράνομου οικονομικού οφέλους, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες τις 11-07-2015 διέρρηξαν οικία 58χρονης και αφαίρεσαν κοσμήματα και ασημικά σκεύη η αξία των οποίων ανέρχεται, στις 2.000 ευρώ.

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, ζευγάρι γάντια, κουκούλα τύπου full face και δύο φακοί.

παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.