Αιμοδοσία στο Σιτοχώρι από το Σύλλογο Σιτοχωριτών Θεσσαλονίκης

Ο Σύλλογος Σιτοχωριτών Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε την Κυριακή 10 Οκτωβρίου, την καθιερωμένη, πλέον ετήσια εθελοντική αιμοδοσίακαι κάλεσε του αιμοδότες και όλα τα μέλη του Συλλόγου που μπορούν να απλώσουν το χέρι τους σ’ αυτή την πράξη ανθρωπιάς και αγάπης να βρεθούν στο Δημαρχείο Αχινού στο Σιτοχώρι για να χαρίσουν ελπίδα και ζωή στους συνανθρώπους τους και στην δική τους ζωή ένα διαφορετικό νόημα!

Η αιμοδοσία είναι πράξη βαθύτατα ανθρώπινη και αναδεικνύει ευαισθησία, ευθύνη και καρδιά γεμάτη αισθήματα για τον άνθρωπο και την ΖΩΗ. Είναι έκφραση συνείδησης, είναι θεία δώρο στον πολιτισμό μας. Δίκαια λοιπόν ο αιμοδότης χαρακτηρίζεται ένα ιδιαίτερο άτομο.

Η φετινή αιμοδοσία ορίστηκε για ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 10Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010, στο Δημαρχείο Αχινού στο Σιτοιχώρι. Εδώ χτυπά η καρδιά όλων των ΣΙΤΟΧΩΡΙΤΩΝ.

Έλα να προσφέρεις εθελοντικά λίγο από τι αίμα σου, σαν ανταπόδοση ηθικού χρέους. Κάνε τον αμφίδρομο δεσμό με την Τράπεζα και σου βεβαιώνουμε ότι θα νοιώσεις άλλος άνθρωπος. Ξεπέρασε την αναβλητικότητα και τους ενδοιασμούς. Η αναβολή μπορεί να περιμένει. Η ανάγκη για αίμα των ανθρώπων που το χρειάζονται δεν περιμένει. Αφορά και σένα, αφορά όλους μας.

Η επιστολή αυτή απευθύνεται και σε σένα που ζήτησες και πήρες αίμα σε ώρα ύψιστης ανάγκης και άφησε μία υπόσχεση, Με την συμμετοχής σου εκπληρώνουμε το ηθικό χρέος.

Σε περιμένουμε να σφίξουμε για άλλη μια φορά τα χέρια  στο ανθρώπινο αντάμωμα στο Σιτοχώρι.

Κατά την ημέρα της αιμοδοσίας, μέλη του Συλλόγου βρέθηκαν στο Χώρο του λαογραφικού Μουσείου του χωριού μας και θα παρέλαβαν αντικείμενα που οι συγχωριανοί μας θέλουν να προσφέρουν για να λειτουργήσει  το Μουσείο.