Απόπειρα απόδρασης στις Φυλακές Νιγρίτας

ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ Η ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΘΕΣΕΩΝ

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα στις φυλακές Νιγρίτας, όταν δυο κρατούμενοι, προσπάθησαν να αποδράσουν από το σωφρονιστικό κατάστημα. Οι δύο δράστες αφού κατάφεραν να κόψουν τα σιδερένια κάγκελα από το παράθυρο του κελιού τους, έσπασαν το τζάμι και χρησιμοποιώντας τα σεντόνια τους ως σκοινί και τα κομμένα κάγκελα ως γάντζους, κατέβηκαν στο προαύλιο των φυλακών. Τότε έγιναν αντιληπτοί από σκοπό της εξωτερικής φρουράς του σωφρονιστικού καταστήματος, που για να τους σταματήσει πυροβόλησε προειδοποιητικά στον αέρα.

Οι δύο δράστες οδηγήθηκαν σε άλλα κελιά, ενώ σύμφωνα με τον υποδιευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών, Θωμά Σάνδρο, προανάκριση διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Νιγρίτας, καθώς διερευνάται αν οι κρατούμενοι είχαν συνεργούς

 

Προσλήψεις προσωπικού

Πρόσφατη είναι η ανακοίνωση για την πρόσληψη 624 υπαλλήλων, από τους οποίους οι 500 θα είναι μόνιμοι, για την κάλυψη των σωφρονιστικών καταστημάτων και τη δυνατότητα στελέχωσης τριών νέων φυλακών, ενώ οι υπόλοιπες 124 θέσεις αφορούν εποχικούς υπαλλήλους, για τους οποίους έδωσε την έγκρισή της η ειδική επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας (ν. 2190/94).

Οι προσλήψεις αφορούν τρία νέα σωφρονιστικά καταστήματα, μεταξύ αυτών και της Νιγρίτας, και την απόφαση έλαβε το υπηρεσιακό Υπουργικό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση.

Η διαδικασία των 500 προσλήψεων αναμένεται να προχωρήσει πολύ σύντομα, δεδομένου ότι η κατάσταση στις φυλακές είναι εκρηκτική αφού κρατούνται 12.500 κρατούμενοι (με 30% υπέρβαση των θέσεων κράτησης), που κατά 70% είναι αλλοδαποί από 101 χώρες και υπάρχει έλλειψη επαρκούς προσωπικού, αφού το σύνολο του φυλακτικού και διοικητικού προσωπικού προσεγγίζει τους 5.000 υπαλλήλους.