Η Fibran εξαγόρασε την ιταλική Gessi Roccastrada

Η Fibran εξαγόρασε την ιταλική Gessi Roccastrada – Η συμφωνία πραγματοποιήθηκε με την οικογένεια Beltrami, ιδιοκτήτρια της εταιρείας.

Η Fibran Spa εξαγόρασε το 100% της Gessi Roccastrada, μιας ιταλικής εταιρείας στον κατασκευαστικό τομέα για την παραγωγή και διανομή γύψου, ενισχυμένου με ίνες γύψου, στόκου και προϊόντων εξομάλυνσης, ιδιοκτήτη των πιο σημαντικών λατομείων φυσικού γύψου στη λεκάνη εξόρυξης της Roccastrada.

Η συμφωνία επετεύχθη με την οικογένεια Beltrami, ιδιοκτήτρια της εταιρείας Gessi Roccastrada. Με αυτή τη λειτουργία η Fibran αποκτά άλλο ένα σημαντικό κομμάτι της ιταλικής αγοράς κατασκευών, για την οποία παράγει μια σειρά προϊόντων με τα εμπορικά σήματα FIBRANgyps (πάνελ, φύλλα γυψοσανίδας, φύλλα για εξωτερικούς χώρους και αξεσουάρ για ξηρά συστήματα), FIBRANgeo (πάνελ από πετροβάμβακα) και FIBRANxps (πάνελ από εξηλασμένη διογκωμένη πολυστερίνη).

Η εξαγορά της ιταλικής εταιρείας Gessi Roccastrada αποτελεί μέρος της στρατηγικής της Fibran για ενίσχυση της παρουσίας της στην ιταλική αγορά και στις κύριες ευρωπαϊκές αγορές, μέσω της ευρύτερης διαθεσιμότητας πρώτων υλών υψηλότερης ποιότητας. Χάρη στην ιστορική εξειδίκευση της Gessi Roccastrada στην παραγωγή προϊόντων με βάση το γύψο, η Fibran είναι σε θέση να επεκτείνει περαιτέρω τη γκάμα των λύσεών της για να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες απαιτήσεις της αγοράς.

Η τοποθεσία των δύο εταιρειών εντός της ίδιας γεωγραφικής περιοχής, της Roccastrada στην επαρχία του Grosseto, θα φέρει συμφέρουσες συνέργειες προς όφελος και των δύο.

“Η Fibran, σε λιγότερο από 50 χρόνια, από οικογενειακή επιχείρηση έχει μετατραπεί σε πολυπολιτισμικό οργανισμό” λέει ο Κωνσταντίνος Ψαρούλης, Διευθύνων Σύμβουλος της Fibran Spa.

“Η βασική μας δραστηριότητα επικεντρώνεται στην παραγωγή υλικών για θερμομόνωση και ακουστική μόνωση και παθητική πυροπροστασία στον τομέα των αστικών και βιομηχανικών κτιρίων. Διαθέτουμε εργοστάσια σε 7 ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένου του εργοστασίου φύλλων γυψοσανίδας Roccastrada που αποκτήθηκε το 2009, μια επένδυση που μας επέτρεψε να ανταποκριθούμε στις αυξανόμενες απαιτήσεις της αγοράς επεκτείνοντας την προσφορά με συστήματα ξηρής κατασκευής. Με την εξαγορά της Gessi Roccastrada, εκτός από την εγγύηση σημαντικής προμήθειας πρώτης ύλης υψηλής καθαρότητας (γύψου) για προϊόντα υψηλής ποιότητας, μπορούμε να επεκτείνουμε τις λύσεις ξηρής κατασκευής ανταποκρινόμενοι σε μια ολοένα και πιο απαιτητική ζήτηση στον κλάδο, τόσο στην εθνική όσο και στη διεθνή αγορά. Επιπλέον αξιοποιώντας υψηλά καταρτισμένο και εξειδικευμένο προσωπικό και διαδικασίες, θα ενισχύσουμε την παρουσία μας στην περιοχή. Μια λειτουργία σύμφωνη με τους στόχους αειφορίας μας για λύσεις όλο και πιο φιλικές προς το περιβάλλον”.

Με την τρέχουσα εξαγορά της Gessi Roccastrada, ο όμιλος Fibran μπορεί να βασιστεί σε 15 γραμμές παραγωγής, εργοστάσια σε 7 ευρωπαϊκές χώρες, εμπορικές δραστηριότητες σε 63 χώρες σε όλο τον κόσμο και περίπου 700 εργαζομένους, ενισχύοντας έτσι την παραγωγική του ικανότητα και την εμπορία προϊόντων για κατασκευές.πηγή: serrespost

#pgnews

#ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ