Ο Σύλλογος Νιγριτινών  και Βισαλτινών Αττικής  ο ΒΙΣΑΛΤΗΣ, πραγματοποίησε και φέτος τη γιορτή της Βραστής Γίδας

Ο Σύλλογος Νιγριτινών  και Βισαλτινών Αττικής  ο ΒΙΣΑΛΤΗΣ, πραγματοποίησε και φέτος τη γιορτή της Βραστής Γίδας. βραστη γιδα_βισαλτης_20143Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην αίθουσα του δημοτικού διαμερίσματος Παιανίας, την Κυριακή 2 Νοεμβρίου  2014. Η γιορτή αυτή είναι μια ευκαιρία να σφίξουμε τα χέρια μας όλοι  εμείς οι πατριώτες, συμμαθητές και παλαιοί φίλοι, που μεγαλώσαμε στις γειτονιές, τα σοκάκια και τα περιβόλια της αγαπητής γενέτειρας, να κοινωνήσουμε τα έθιμα της ιδιαίτερης πατρίδας μας, να δυναμώσουμε  τους κοινωνικούς μας δεσμούς  και να θυμηθούμε τα παλαιά.

Στην αρχή ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Καθηγ. Μιλτιάδης Καραγιάννης, καλωσόρισε τα παριστάμενα, μέλη του Συλλόγου και τους φίλους και τους ευχήθηκε καλή διασκέδαση. Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους οι πρόεδροι των συλλόγων Μακεδόνων Δυτικής Αττικής, Σιντικής, και Μαυρόλοφου, Κος Καραπέτρος, Κα Ηλιάδου και Κος Μωυσίδης αντίστοιχα.

Ο Πρόεδρος ενημέρωσε για τις δραστηριότητες του Δ.Σ και ανακοίνωσε τις επερχόμενες δράσεις, όπως την γιορτή της Βασιλόπιτας και την καθιερωμένη συνεστίαση των ελευθερίων της Νιγρίτας που θα γίνει σε ημερομηνία που θα ορισθεί. Ο Πρόεδρος ευχαρίστησε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και όλους όσους εργάζονται για να κρατήσουν όρθιο το Σύλλογο, μέσα σε ένα δύσκολο κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον, και ζήτησε από όλους να επιστρατεύσουν όλες τις δυνάμεις του για να αντιμετωπίσουν τη δύσκολη περίοδο που περνούμε και να κρατήσουν το κεφάλι ψηλά.

Την παρασκευή και το μαγείρεμα της Βραστής Γίδας επιμελήθηκαν τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου μας Στέργιος (Γιούλης) Καραγιάννης, Στέργιος Μαλιαμάνης και Βασίλειος Τσέλιος. Την προετοιμασία και τη διαχείριση των εδεσμάτων και ποτών επιμελήθηκαν οι Κυρίες Αθανασία (Σούλα) Καραγιάννη, Βικτωρία Μαλιαμάνη, Όλγα Μαλιαμάνη, Πελαγία Χατζηθωμά, Αμαλία Τριανταφύλλου μαζί με άλλες κυρίες μέλη του συλλόγου. Τους ευχαριστούμε όλους και ευχόμαστε να είναι γεροί και να μας προσφέρουν τη βοήθειά τους και σε επόμενες γιορτές. Στο περιθώριο της γιορτής έγινε λαχειοφόρος αγορά κατά την οποία κληρώθηκαν τέσσερα δοχεία λαδιού με ξεχωριστούς λαχνούς. Το γλέντι, το τραγούδι και ο χορός δεν έλειψαν. Το τσίπουρο της πατρίδας μας και η χαρά του ανταμώματος,  ζέστανε τις καρδιές όλων και μετατράπηκε σε συναίσθημα, συγκίνηση και χορό.

βραστη γιδα_βισαλτης_2014-03Αγαπητοί συμπατριώτες, τα μέλη του ΔΣ του συλλόγου δεν κουράζονται να εργάζονται προκειμένου να κρατήσουν το σύλλογο δραστήριο και ζωντανό. Για το λόγο αυτό μελετούν την οργάνωση και άλλων εκδηλώσεων. Περιμένοντας με μεγάλο ενδιαφέρον τις ανασκαφές στην Αμφίπολη, ο Σύλλογος Νιγριτινών και Βισαλτινών Αττικής σχεδιάζει εκδρομή στην Αμφίπολη όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.  Από εσάς, μέλη και μη, ζητούν μόνο την ενεργό και συνειδητή συμμετοχή σας. Αυτή είναι που μας ενθαρρύνει και κρατά το Σύλλογό μας ζωντανό.

Για το ΔΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Μιλτιάδης Ι. Καραγιάννης
(Ομοτ. Καθηγητής Πανεπιστημίου
 Πρ. Αντιπρύτανης)
Ο Γεν. Γραμματέας
Ευάγγελος Τσιόγκας