Ποιες ομάδες ξεκινούν εμβολιασμούς τις επόμενες ημέρες

Για τους εμβολιασμούς και τον τρόπο που θα συνεχίσουν, αλλά και ποιοι έχουν σειρά για να εμβολιαστούν μίλησε σήμερα ο ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Όπως είπε το επόμενο διάστημα και συγκεκριμένα εντός του Μαρτίου ανοίγει ο δρόμος για τον εμβολιασμό της ομάδας Α, δηλαδή των ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες υψηλού κινδύνου, ενώ τις επόμενες ημέρες ακολουθούν οι ηλικιακές ομάδες 70-74 και ακολούθως η ηλικιακή ομάδα 65-69.

 

Σύμφωνα με τις παραδόσεις υπολογίζουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών άνω των 60 ετών που επιθυμούν να εμβολιαστούν, θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι τα τέλη Απριλίου, αρχές Μαίου, πρόσθεσε.

Σε σχέση με το θέμα της AstraZeneca η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αποφάσισε την διενέργεια για το εμβόλιο της για τον εμβολιασμό όλου του πληθυσμού, συνέχισε.

Η διενέργεια εμβολιασμού με το εμβόλιο της Astrazeneca, θα βοηθήσει σημαντικά τον επιχειρησιακό σχεδιασμό, θα αμβλύνει τις δυσκολίες που είχαμε στην ανάπτυξη δύο παράλληλων συστημάτων ειδικά στην νησιωτική χώρα και στις απομακρυσμένες περιοχές και μέσα στο επόμενο 20ημερο θα επιτευχθεί η ενωποίηση δύο συστημάτων έτσι ώστε να έχουμε κάλυψη πλέον για όλες τις ηλικίες σε όλες τις περιοχές της χώρας.

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες για το άνοιγμα της επόμενης ομάδας, συνόψισε ο κος Θεμιστοκλέους.

#PressGreece

#ΥΓΕΙΑ