Τέσσερα χρόνια περιμένουν οι δικαιούχοι να μπουν στις εργατικές κατοικίες Νιγρίτας

Αγέρωχες και συνάμα ακατοίκητες στέκονται εδώ και 4 ολόκληρα χρόνια οι εργατικές κατοικίες στη Νιγρίτα που περιμένουν τους δικαιούχους να μπουν στο σπίτι τους…

Το θέμα με την μη πρόβλεψη της αποχέτευσης, αλλά και το ζήτημα με τη διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου που εξακολουθεί να απασχολεί προκαλεί αγανάκτηση στους κατοίκους. Από την πλευρά της η δήμαρχος Βισαλτίας Αγνή Δουβίτσα, πάντως, χαρακτηρίζει δικαιολογημένες τις αντιδράσεις των κατοίκων.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 6 Φεβρουαρίου του 2014 ο τα. Βουλευτής του Ν. Σερρών Θεόφιλος Λεονταρίδη με ερτήση του προς τον υπυργός εργασία έκαν το παρακάτω ερώτημα για την καθυστέρησης των εργατικών κατοικών Νιγρίτας.

Προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

 Θέμα : « Καθυστέρηση παράδοσης Εργατικών κατοικιών Νιγρίτας Σερρών »

Οι είκοσι-οκτώ (28) δικαιούχοι εργατικών κατοικιών του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) στη Νιγρίτα Σερρών που από το Μάϊο του 2011 κληρώθηκαν και αναμένουν την εγκατάσταση τους σ’ αυτές, διαμαρτύρονται γιατί ο ανάδοχος-κατασκευαστής του έργου αν και παρήλθε μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν παρέδωσε μέχρι σήμερα το έργο, καθυστερώντας και αναβάλλοντας συνεχώς την παράδοση του, με αποτέλεσμα οι δικαιούχοι, που ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες να έχουν περιέλθει ένεκα και της καθυστέρησης αυτής σε δεινότατη οικονομική θέση.

 ΕΡΩΤΑΤΑΙ

ο κ. Υπουργός

  1. Για ποιο λόγο παρατηρείται η καθυστέρηση παράδοσης του έργου;
  2. Πότε προβλέπεται να εγκατασταθούν οι δικαιούχοι στις εργατικές κατοικίες τους;

Ο ερωτών βουλευτής

Θεόφιλος Λεονταρίδης