Τα Γερακίνεια 2011 από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τερπνής

Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα  ΓΕΡΑΚΙΝΕΙΑ 2011,  μέρος των οποίων ήταν και η υπέροχη Πανβισαλτιακή βραδιά την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011, μια βραδιά συνάντησης όλων των συλλόγων της Βισαλτίας, στην οποία έλαβε μέρος και ο Πολιτιστικός Τερπνής.

Ο σύλλογός μας παρουσίασε τον Τερπνιώτικο γάμο με νύφη την Ευγενία Πριάμη, γαμπρό το Δημήτρη Μεργιανιώτη, με τον κόκορα, με χιουμοριστικά δρώμενα και με τη συνοδεία νταουλιών και ζουρνάδων. Φυσικά μια και ο γάμος ήταν παραδοσιακός δε θα μπορούσαν παρά να πραγματοποιηθούν και όλα τα έθιμα του, με το γλυκό, το πλαστό και το αναποδογύρισμα του πιάτου από τη νύφη. Όλα έγιναν «κανονικά» όπως χαρακτηριστικά είπαν και τα μέλη που συμμετείχαν στο δρώμενο και ήταν: η Βούλα Χονδρού, Λένα Χονδρού, Βάσω Δρουμπλή, Πασχαλία Δάρατζη και Μαριάννα Πριάμη, ενώ το εικοσιπενταμελές χορευτικό παραστάσεων κάτω από τις οδηγίες της χοροδιδασκάλου μας κ. Στέλλας Μπίμπη χόρεψε υπέροχους τοπικούς χορούς. Αυτό που έδωσε μια ξεχωριστή και πρωτότυπη νότα ήταν τα έξι περίπτερα που λειτούργησαν και τις 6 ημέρες των Γερακινείων, όπου οι σύλλογοι είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν αντικείμενα, παραδοσιακά προϊόντα και να παρουσιάσουν φωτογραφικό υλικό. Στο χώρο του περιπτέρου του Πολιτιστικού εκτέθηκαν αντικείμενα από το Λαογραφικό Μουσείο «Λάζαρος Καρούτας», αρχειακό φωτογραφικό υλικό, ενώ σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων γινόταν προβολή παλιών και πρόσφατων εκδηλώσεων του συλλόγου.
Φωτογραφίες και βίντεο των Γερακινείων που αφορούν τον Πολιτιστικό Τερπνής θα βρείτε στην ιστοσελίδα του συλλόγου στη διεύθυνση https://www.psterpnis.gr
Να ευχαριστήσουμε για τη βοήθεια:
Τον αντιδήμαρχο κ. Κουκούτση Γεώργιο και τον πρ. της επιτροπής Γερακινείων κ. Τρούπη Χρήστο.
Τον κ. Υφαντίδη Κων/νο.
Τον κ. Κων/νο και Ελισάβετ Τουλάκη.
Την κ. Πριάμη Σοφία.
Την κ. Βρουντουλή Στέλλα.
Ακόμη:
Το δημοτικό σύμβουλο κ. Γκουγκούδη Κων/νο και τους υπαλλήλους της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου μας.
Την επιχείρηση Μαρινόπουλος και το φίλο του συλλόγου κ. Τζεβελέκη Κ. Θωμά.

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου θα εμφανιστεί το χορευτικό παραστάσεων του συλλόγου σε πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Καβάλα.
Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου θα συμμετέχει ο Πολιτιστικός σε μια ακόμη Πανβισαλτιακή χορευτική βραδιά στο χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όπου ο δήμος μας σε ένα περίπτερο του εκθεσιακού χώρου θα στεγάσει και θα παρουσιάσει με τον καλύτερο τρόπο και με τη βοήθεια όλων των συλλόγων της περιοχής τον πολιτισμό και την παράδοση του τόπου μας. Το περίπτερο θα δέχεται επισκέπτες όλες της ημέρες της λειτουργίας της ΔΕΘ, δηλ από 10 έως 18 Σεπτεμβρίου. Ο δήμος θα στηρίξει την προσπάθεια του Επιμελητηρίου Σερρών να προβάλλει το νομό μας, ο οποίος και είναι «τιμώμενος νομός» σύμφωνα με απόφαση της διοργανώτριας αρχής.

ΕΝΑΡΞΗ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2011-2012 ΓΙΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Οι εγγραφές όλων των μελών των χορευτικών τμημάτων του Πολιτιστικού συλλόγου Τερπνής θα γίνουν το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στα γραφεία του συλλόγου στις 7 μ.μ. Η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει για τα χορευτικά τμήματα το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, ενώ λεπτομέρειες για το πρόγραμμα των προβών και για τα υπόλοιπα τμήματα δηλ ζωγραφικής και χορωδιακό θα δοθούν με ανακοίνωση τις επόμενες ημέρες.
Ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΕΣ.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΡΑΜΑΛΗ-ΤΟΥΛΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΓΚΑΘΑ ΒΟΥΛΑ