Φρεγάτες, Ραφάλ, Καταλήψεις

Γράφει ο :Αθαν. Δημ. Ιλαρίδης

Ταξ/χος (ιπτάμενος) ε.α.

Πολεμικής Αεροπορίας

Δέος προκαλεί η πρόσφατη αρθρογραφία εγκρίτου  εφημερίδος των Αθηνών ως προς την ανεπίτρεπτη τακτική της Αξιωματικής αντιπολίτευσης και των συναφών κομμάτων και ομάδων, να καθοδηγούν την ευαίσθητη και εύθραυστή, συνειδησιακή δομή μερίδος Ελληνοπαίδων μαθητών, εναντίον της άμεσης και όσο ποτέ άλλοτε αναγκαίας αναβάθμισης  και ενίσχυσης των Ε.Δ, της χώρας.

Δέος. προβληματισμός αλλά και έντονη ανησυχία τού κάθε εχέφρονα πολίτη, για αυτή την ακατανόητη συμπεριφορά. Πολιτικοί ταγοί  εγκλωβισμένοι  δυστυχώς ακόμη σε παρωχημένες και αποτυχημένες ιδεολογίες παρ´ ότι  εκλεγμένοι μέσα από ένα καθαρά δημοκρατικό εκλογικό σύστημα, προβαίνουν σ´ αυτές τις αλόγιστες και μοιραίως επικίνδυνα ολισθηρές για την πατρίδα πράξεις.

Με αφορμή την μάστιγα τού κορωνοιού μικρές συνήθως ομάδες μαθητών πλαισιωμένες και από παρείσακτους εξωσχολικούς προβαίνουν σε καταλήψεις σχολίων προβάλλοντας διάφορα αιτήματα, όπως υγειονομικής ή λειτουργικής φύσεως, αλλά παράλληλα, προφανώς καθοδηγούμενοι, απαιτούν την ακύρωση της εξαγγελθείσες αυξήσεως της στρατιωτικής θητείας και ματαίωση αγοράς αεροσκαφών Γαλλικής υπερσύγχρονης τεχνολογίας. Σήμερα σε μια κρίσιμη και κομβικά ευαίσθητη περίοδο ,τόσο η αύξηση της θητείας όσο και αναβάθμιση τού εξοπλισμού ,είναι και αναγκαία και επιτακτικά αμέσου υλοποιήσεως.

Η ισχύουσα θητεία των εννέα μηνών καθ´ ομολογίαν των αρμοδίων είναι τελείως ανεπαρκής για μία ικανοποιητική και αξιόμαχη εκπαίδευση. Οι τελευταίες ασφυκτικές πιέσεις για αποστρατικοποίηση των νησιών μας, στην ουσία ένα αμυντικό ξεγύμνωμα ,απαιτούν σύνεση, ομοψυχία και εα αρραγές Εθνικό μέτωπο ώστε  ή όποια κυβέρνηση, συνεπικουρούμενη και από τις ισχυρές Ε.Δ να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις, οι οποίες ξεπερνώντας τα θαλάσσια σύνορά μας, φθάνουν μέχρι και την καρδιά τού Αιγαίου. Σ´ αυτές τις συγκυρίες θα περίμενε κανείς την Αξιωματική αντιπολίτευση  να στηρίζει ή όπου απαιτείται να ασκεί σκληρή αλλά εποικοδομητική κριτική, ώστε ή Κυβέρνηση να μην υποκύψει κάνοντας υποχωρητικά βήματα εμπρός στα Εθνικά μας κυριαρχικά δικαιώματα .Όμως αντί αυτής της επωφελούς για τη χώρα κοινοβουλευτικής βλέπουμε με λύπη οι καταλήψεις και άλλα μικρής σημασίας θέματα να πρωταγωνιστούν  στην θεματολογία της, με όλες τις αρνητικές εκ´ τούτου συνέπειες. Οι Ε.Δ με τούς ικανούς ηγήτορες και το γενναίο έμψυχο δυναμικό, απέδειξαν στις τελευταίες αναγκαίες κινητοποιήσεις, παρά τις σοβαρές ελλείψεις , οφειλόμενες όχι μόνο στην δεκαετή οικονομική  κρίση αλλά δυστυχώς και στην κοντόφθαλμα προηγούμενων πολιτικών κυρίως ταγών ότι βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα, εκπαιδεύσεις, οργανώσεως και εμπολέμου ετοιμότητος.

Ή ενίσχυση αυτού του ενόπλου δυναμικού είναι αδήριτη ανάγκη, για να αποτελέσει ισχυρό  πόλο στήριξης της διπλωματικής οδού, αλλά και αμυντική θωράκιση της Πατρίδος σε μία απευκταία όμως πιθανή ένοπλη σύγκρουση.

 

Αθαν. Δ. Ιλαρίδης

Ταξχος (ιπτάμενος ) ε.α

Πολεμικής Αεροπορίας