Το εμβληματικό κτήριο, όπου φιλοξενείται η «Εστία Πνεύματος» χρονολογείται από το 1929 και παλιότερα λειτούργησε για ως κλειστή αγορά
Τους Διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς των Σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Νιγρίτας υποδέχθηκε στο Πνευματικό κέντρο «Εστία Πνεύματος» ο Πρωτοπρεσβύτερος, Γεώργιος Κελεμπέκης.
Οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο μουσείο τοπικής ιστορίας και να παρακολουθήσουν το ντοκιμαντέρ για το ολοκαύτωμα της Νιγρίτας και της ευρύτερης Βισαλτίας, που συντελέστηκε τον Ιούνιο του 1913.
«Ένας ζεστός και καλαίσθητος χώρος, που αναδεικνύει την τοπική ιστορία και πνευματική παράδοση της Νιγρίτας. Ένα πραγματικό κόσμημα της πόλης, που εμπνέει τη σκέψη και το διάλογο. Πατέρα Γεώργιε ευχαριστούμε για τη ζεστή υποδοχή και την ξενάγηση των εκπαιδευτικών των τριών Δημοτικών σχολείων της Νιγρίτας. Φύγαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις και με την υπόσχεση ότι θα ξανάρθουμε με τους μαθητές μας», τόνισε σε σχετική ανάρτησή της στο Facebook η Διευθύντρια του 3ου Δημοτικού σχολείου Νιγρίτας, Μαρία Γκουτουλούδη.

