Στην Λίμνη Κερκίνη βρίσκεται αυτό το διάστημα ο Ψαραετός, ο οποίος συνήθως κάθεται τους δύο μήνες της Άνοιξης στην περιοχή. Όπως ενημερώνει το Εθνικό Πάρκο της Λίμνης Κερκίνης μένουν λίγο διάστημα, ξεκουράζονται, τρέφονται (κάνοντας βουτιές και πιάνοντας ψάρια) και συνεχίζουν το ταξίδι τους. Κάποιοι θα επιστρέψουν και πάλι το φθινόπωρο όταν κάνουν το ταξίδι τους για το Νότο.
Πρόκειται για ένα αρκετά μεγάλο αρπακτικό με τα θηλυκά να είναι μεγαλύτερα από τα αρσενικά. Το μέγεθος των θηλυκών είναι 60-66 εκατοστά και με βάρος 1600-2000 γραμμάρια. Τα αρσενικά είναι 50-55 εκατοστά και βάρος 1200-1600 γραμμάρια. Το άνοιγμα των φτερών κυμαίνεται από 145 μέχρι 170 εκατοστά.
Ο Ψαραετός είναι ένα μεταναστευτικό πτηνό όσο αφορά τους πληθυσμούς που ζουν στις βόρειες περιοχές της εξάπλωσης τους. Από αυτούς τα άτομα που ζουν πιο βόρεια μπορούν να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των περιοχών αναπαραγωγής και των περιοχών διαχείμασης. Όσον αφορά τα μεταναστευτικά άτομα που ζουν πιο νότια συνήθως διανύουν μικρότερες αποστάσεις μεταξύ των δύο περιοχών, τις περισσότερες φορές λιγότερο από 200 χιλιόμετρα. Οι πληθυσμοί που ζουν στις τροπικές και υποτροπικές περιοχές είναι επιδημητικά.