28η Βορειοελλαδική συνάντηση ορειβατικών συλλόγων

Το Σάββατο και την Κυριακή 25 και 26 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στο κατάφύγιο « Γεώργιος Τότας» του Ορειβατικού Συλλόγου Νιγρίτας η 28η Βορειοελλαδική συνάντηση που οργανώθηκε από τον ΕΟΣ Νιγρίτας.
Από το μεσημέρι του Σαββάτου άρχισε η προσέλευση των ορειβατικών συλλόγων οι οποίοι κατασκήνωσαν στην αύλειο χώρο του καταφυγίου.

Στις 7 μ.μ. έγινε η συγκέντρωση των προέδρων των συλλόγων που συμμετείχαν στην οποία αφού συζητήθηκαν θέματα και προβλήματα που αφορούν την ορειβασία και τους ορειβατικούς συλλόγους αποφασίστηκε η επόμενε συνάντηση να γίνει στο Παπίκιο όρος από τον ΕΟΣ Κομοτηνής, παράλληλα ψάλθηκε εσπερινός και αρτοκλασία από τους ιερέα, φίλο και μέλος του συλλόγου αιδεσιμότατο κ. Τσιφούτη Χρήστο. Ακολούθησε απονομή τιμητικής πλακέτας στον κ. Γεώργιο Κοκόζηλα για την πλούσια δράση και προσφορά του στα πολιτιστικά δρώμενα της Νιγρίτας και του Νομού Σερρών εδώ και 60 χρόνια.
Τιμήθηκαν επίσης τα μέλη του ΔΣ του ΕΟΣ Νιγρίτας Ζαπρούδης Γιάννης, και Ζουρνατζής Χάρης για την πολυετή συμμετοχή τους στον μαραθώνιο του Ολύμπου στον οποία καταλαμβάνουν ξεχωριστές θέσεις διάκρισης. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή αναμνηστικών πλακετών από τους προέδρους των συμμετεχόντων συλλόγων. Η βραδιά συνεχίστηκε με την διανομή πλούσιου γεύματος και με γλέντι με παραδοσιακά όργανα (ζουρνάδες και νταούλια) αφού προηγουμένως τα χορευτικά τμήματα του πολιτιστικού συλλόγου της Νιγρίτας παρουσίασαν χορούς του τόπου μας. Το γλέντι συνεχίστηκε με την συμμετοχή όλων των παρευρισκομένων. Γύρω στις 12 μ.μ. οι ορειβάτες αποσύρθηκαν στις σκηνές τους για ξεκούραση γιατί την επομένη τους περίμενε η πρωινή ορειβατική διαδρομή.
Την Κυριακή το πρωί στις 7.00 παραχωρήθηκε πρωινό (ψωμί, τυρί, ελιές, τσάι) στους ορειβάτες και στις 7.30 με επικεφαλείς τον πολύπειρο ορειβάτη Χατζητόλιο Στέργιο και με τη συμμετοχή 100 και πλέον ορειβατών η ομάδα έφυγε για τη προβλεπόμενη ορειβατική διαδρομή. Μετά από 3 ώρες περίπου επέστεψαν οι ορειβάτες και ενθουσιασμένοι από την ομορφιά της διαδρομής.
Αφού ξεκουράστηκαν απολαμβάνοντας το μαγευτικό χώρο του καταφυγίου και την πανοραμική θέμα της πεδιάδας και των βουνών του Ν. Σερρών  που απλώνονταν μπροστά τους άρχισαν σιγά σιγά να αποχωρούν για τις περιοχές τους δίνοντας ραντεβού γι την επόμενη συνάντηση. Με την αποχώρηση και των τελευταίων ορειβατών έληξε η συνάντηση αποσπώντας ο Ορειβατικός Σύλλογος παρά τις καιρικές αντιξοότητες τους επαίνους για μια ακόμη φορά καθώς ήταν η Τρίτη πετυχημένη συνάντηση που έχει αναλάβει και πραγματοποιήσει ο ΕΟΣ.
Το ΔΣ του Ορειβατικού συλλόγου αισθάνεται επιτακτικά την ανάγκη να εκφράσει τις βαθύτητες ευχαριστίες σε όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχή διοργάνωση της εκδήλωσης, ευχαριστεί τον Δήμαρχος, τους Αντιδημάρχους και τους Δημοτικούς Υπαλλήλους που συνεργάστηκαν, το Δημοτικό Συμβούλιο, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ν. Σερρών την πρόεδρο του συλλόγου πολιτιστικών δραστηριοτήτων « Η Νιγρίτα» κ. Φιλιώ Προβάτου και τα παιδιά των χορευτικών. Επίσης ευχαριστεί τους χορηγούς— εταιρείες Αυγένο, Βαλμά, Βασάκη, ΕΑΣ Καβάλας, Καρακουλάκη, Μεράντζα, Νιτσιάκο, Ντάντο, Νωτούδα (Νοστιμιές της Νιγρίτας) και τον κ. Ηρακλή Σοφτά για την υλική και οικονομική υποστήριξη.
Τέλος ιδιαίτερα ευχαριστεί τους νεαρούς φίλους του Συλλόγου και την πολύτιμη βοήθεια που προσέφεραν ευελπιστώντας ότι θα αποτελέσουν το νέο αίμα και το μέλλον του Ορειβατικού Συλλόγου Νιγρίτας.