Η ημερήσια προσκυνηματική εκδρομή θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Ιουνίου 2025 και ήδη καταγράφεται αυξημένο ενδιαφέρον
Προσκυνηματική εκδρομή στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου στον Κίσσαβο διοργανώνει ο Ιερός Ναός Τιμίου Σταυρού Σερρών την Πέμπτη 12 Ιουνίου 2025 και το ενδιαφέρον, που καταγράφεται από τους πιστούς, που επιθυμούν να συμμετάσχουν είναι μεγάλο, καθώς συμπληρώθηκε ήδη ο απαιτούμενος αριθμός ατόμων για το πρώτο λεωφορείο και οι πληροφορίες λένε ότι θα υπάρξει ναύλωση και δεύτερου οχήματος.
Η Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου ιδρύθηκε τον 16ο αιώνα από τον Οσιομάρτυρα Άγιο Δαμιανό. Η Ιερά Μονή βρίσκεται στις πλαγιές του Όρους Κίσσαβος σε υψόμετρο 1080 μέτρων, σε μικρή απόσταση από το χωριό Ανατολή Αγιάς και σε απόσταση περίπου μιας ώρας ταξιδιού από τη Λάρισα.
Εκεί μπορεί κανείς να θαυμάσει το Παλαιό Μοναστήρι, την εκκλησία του Αγίου Δαμιανού, την κτηνοτροφική μονάδα, το Ασκητήριο του Αγίου Δαμιανού, τα Νέα Οικοδομήματα, καθώς και τις καλλιέργειες της μονής.
Στη μονή εγκαταβιώνουν σήμερα μοναχοί από διάφορες χώρες, οι οποίοι ασχολούνται καθημερινά με διάφορα διακονήματα, όπως τη φροντίδα των καλλιεργειών και των εκτροφών της κτηνοτροφικής μονάδας.