«Κοινωνικό Παντοπωλείο» από την Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης

«Κοινωνικό Παντοπωλείο» είναι η δράση που προχωρά η Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης , μια δράση κοινωνικού και φιλανθρωπικού χαρακτήρα μέσα από την οποία θα στηριχθούν οι κοινωνικές εκείνες ομάδες που υφίστανται τις βαριές συνέπειες της οικονομικής κρίσης.
Ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Σερρώνκαι Νιγρίτης κ. Θεολόγος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ ,κατά την διάρκεια της οποίας αναφέρθηκε σε δύο νέες δράσεις της τοπικής εκκλησίας .
Στο «Κοινωνικό Παντοπωλείο » και στην λειτουργία Ξενώνα .
«Καθημερινώς όλο και περισσότερο καθί­σταται προφανές ότι στην πατρίδα μας διαμορφώνεται ένα δυσμενές κλίμα βαθειάς οικονομικής υφέσεως, με ορατό πλέον αποτέλεσμα σημαντικά κοινωνικά στρώματα να οδηγούνται σταθερά σε μία σημαντική υποβάθμιση του βιοτικού τους επιπέδου και της ποιότητος ζωής τους. Κάτω από αυτές τις δυσμενείς συνθήκες ή Ιερά Μητρόπολις μας, οργανωμένα και συντεταγμένα προχωρά στην υλοποίηση μιας επιπλέον φιλανθρωπικής και κοινωνικής δράσεως, γνωστής ως «Κοινωνικό Παντοπωλείο», με στόχο την προστασία και ενίσχυση εκείνων κυρίως των κοινωνικών ομάδων που αδυνατούν να εξα­σφαλίσουν τα στοιχειώδη είδη διατροφής τους» τόνισε ο μητροπολίτης κ. Θεολόγος .
Αναφερόμενος στην ίδρυσητου Κοινωνικού Παντοπωλείου ,ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης κ.Θεολόγος ,δήλωσε «Μέσα στα πλαίσια του ευρύτερου φιλανθρω­πικού και σωστικού της έργου ή Εκκλησία μας, προχωρεί στην ίδρυση τού Κοινωνικού Παντο­πωλείου, «Κιβωτός Αγάπης», που θα λειτουργήσει αρχικώς στην πόλη των Σερρών, επί της οδού Ραιδεστού 36, έναντι τού Δημοτικού Σταδίου Σερρών. Η νέα αυτή υπηρεσία θα λειτουργεί από τις 9 Νοεμβρίου κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι και έργο της θα είναι ή δωρεάν διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε συνανθρώπους μας εμπερίστατους, στην βάση οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων επιλογής».
Ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης κ. Θεολόγοςαναφέρθηκε στην ίδρυση Ξενώνα φιλοξενίας αστέγων και συγγενών ασθενών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Σερρών. Ο χώρος βρίσκεται στα όρια της πόλης των Σερρών . Η φιλοξενία θα είναι δωρεάν και θα εξυπηρετεί δέκα ανθρώπους, αποτελείται από πέντε δωμάτια, κάθε δωμάτιο φιλοξενίας δύο ανθρώπων,και από κοινό χώρο σαλόνι . Ο ξενώνας θα λειτουργήσει με βάση τον εθελοντισμό .
Τα εγκαίνια και των δύο δράσεων ,του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Ξενώνα Φιλοξενίας ,θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του εορτασμούτων πολιούχων των Σερρών ,των Παμμέγιστων Ταξιαρχών . Η « κιβωτός Αγάπης» θα λειτουργήσει στις 9 Νοεμβρίου ημέρα εορτασμού του αγίου Νεκταρίου.
Η Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης καλεί τους Σερραίους να συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια κοινωνικής αλληλεγγύης μέσα από την προσφορά των παρακάτω προϊόντων.
Διαθέσιμα προϊόντα Κοινωνικού Παντοπωλείου «Κιβωτός Αγάπης»
1. Ζυμαρικά (μακαρόνια, χυλοπίτες, κριθαράκι, φιδές, τραχανάς)2. Αλεύρι γιά όλους τους τύπους του 1 κιλού .3. Αλάτι σε βάζο ή σακουλάκι.4. Ξύδι, λεμόνι, μπαχαρικά.5. Γάλα σε κονσέρβα, Γάλα μακράς διαρκείας 1lt σε χάρτινη συσκευασία6. Κονσέρβες ψαριών, κρεάτων, τομάτας καί κομπόστες7. Ζάχαρη – καφές.8. Φιαλίδια υγραερίου (φιαλάκια).
9. Απορρυπαντικά (υγρό πιάτων, υγρό γενικού καθαρισμού, σκόνη πλυντηρίου, σκόνη χειρός, χλωρίνη, σαπούνι).10. Μαρμελάδα, μέλι.11. Πατάτες, κρεμμύδια. (Σε συσκευασίες των 2 ή 5 ή 10 κιλών).12. Χαρτικά (χαρτί υγείας, κουζίνας, χαρτοπετσέτες).13. Οινόπνευμα, βαμβάκι.14. Ελαιόλαδο 1lt και 5lt, Σπορέλαιο τού 1lt καί 5lt.15. Όσπρια (φακές, φασόλια, ρεβίθια, ρύζι).16. Φρυγανιές -ψωμί.17. Παιδικές τροφές σε κουτί (φαρίν λακτέ, ρυζάλευρο, βανίλια, μπισκοτόκρεμα).18. Πάνες παιδικές – Πάνες ακράτειας.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβληθούν δια των ενοριών από τους υποψηφίους λήπτες παροχών του κοινωνικού παντοπωλείου « Κιβωτός Αγάπης»
Αίτηση συμπληρωμένη ιδιοχείρως στην ελληνική γλώσσα. Οι αιτήσεις συμμετοχής θα παραλαμβάνονται και θα κατατίθενται μαζί με τα παρακάτω δικαιολογητικά στις οικείες ενορίες.
-Αντίγραφο Φορολογικής Δήλωσης και του Εκκαθαριστικού Σημειώματος του προηγουμένου οικονομικού έτους. (Σε περίπτωση πού δεν γίνεται φορολογική δήλωση χρειάζεται υπεύθυνη δήλωση θεωρημένη από την εφορία πού να το βεβαιώνει), αντίγραφο τού Ε9 και Ε2.
– Βεβαίωση Ανεργίας από τον Ο.Α.Ε.Δ. (έφ’ όσον υπάρχει).
– Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (από τον οικείο Δήμο).
– Αντίγραφο πρόσφατου λογαριασμού Δ.Ε.Η. – Ο.Τ.Ε.
– Βεβαίωση απορίας από το τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας τού οικείου Δήμου.
– Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.
– Φωτοτυπία ενοικιαστηρίου συμβολαίου, εάν ή οικογένεια μένει σε ενοικιαζόμενο διαμέρισμα.
– Τυχόν πιστοποιητικά υγειονομικής υπηρεσίας, εφόσον υπάρχει αναπηρία ή σοβαρό πρόβλημα υγείας.
– Έκθεση εφημερίου