Γιορτή του Πατέρα, από τον Σύλλογο Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων “Η ΝΙΓΡΙΤΑ”

Ο Σύλλογος Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων ‘’Η ΝΙΓΡΙΤΑ’’ θέλοντας να κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μια πολύ δημιουργική χρονιά , διοργάνωσε και πραγματοποίησε δυο πολύ όμορφες εκδηλώσεις.
Οι εκδηλώσεις έγιναν στις 19 & 23 Ιουνίου στη συνοικία Τσακαλάδες της πόλης μας.
– Γ Ι Ο Ρ Τ Η  Π Α Τ Ε Ρ Α
Την Κυριακή 19 Ιουνίου ,στον αύλειο χώρο του Λαογραφικού Μουσείου , πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την λήξη των τμημάτων του , της φετινής χρονιάς.
Η επιλογή της ημερομηνίας δεν ήταν τυχαία κι έγινε για τον εξής μοναδικό λόγο.
Για να τιμήσουμε τον στυλοβάτη της οικογενείας τον ‘’Π α τ έ ρ α’’
Διότι η 3η Κυριακή του Ιουνίου , έχει ορίσει ως η μέρα αφιερωμένη σ’ αυτόν. Στη γιορτή του.
Η εκδήλωση άρχισε στις 8:30 μμ και το πρόγραμμα περιελάμβανε αντιπροσωπευτικά δείγματα της δουλειάς που έγινε κατά την διάρκεια των μαθημάτων από δάσκαλους και μαθητές.
Συμμετείχαν τα τμήματα :
Λάτιν & Ευρωπαϊκών χορών : Μπράγκατζη Φωτεινή
Μπαλέτου-Ρυθμικής & Μοντέρνου χορού :Ψαθά Νάντια
Παραδοσιακού χορού : Τσιαπκώλης Γιώργος
Χάλκινα της Νιγρίτας : Ντινας Χρηστος
Ζωγραφικής : Καζακίδου Μαρία , 4 τμήματα , με μια πολύ όμορφη έκθεση έργων , των μικρών , των μεγαλυτέρων αλλά και των μεγαλυτέρων μαθητών.
Η αθρόα προσέλευση του κόσμου , ήταν μεγάλη τιμή για μας , μας συγκίνησε και μας χαροποίησε ιδιαίτερα , διότι διαπιστώσαμε ότι ο αγώνας και η προσπάθεια που καταβάλλουμε έχει μεγάλη ανταπόκριση μεταξύ των μελών μας , των φίλων μας αλλά και συνδημοτών μας γενικότερα.
Παράλληλα όμως η μαζική παρουσία του κόσμου , δημιουργεί σε μας , το Δ.Σ του συλλόγου επιπρόσθετες ευθύνες , για να προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο , αλλά δίνει κουράγιο και δύναμη στους μαθητές μας έτσι ώστε να συνεχίσουν την επομένη χρονιά με περισσότερο ζήλο και επιμέλεια.
Η εκδήλωση έγινε για δεύτερη φορά και σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία .Το πρόγραμμα που εκτέλεσαν και παρουσίασαν οι μαθητές μας υπό την εποπτεία πάντα των δάσκαλων τους , μάγεψε πραγματικά τους παρευρισκόμενους.
Την παράσταση όμως έκλεψαν οι λιλιπούτειοι μαθητές των τμημάτων , οι όποιοι ενθουσίασαν τους θεατές αποσπώντας το παρατεταμένο και θερμό χειροκρότημα τους.
Ιδιαίτερη όμως αίσθηση έκανε η έκθεση ζωγραφικής . Χωρισμένη σε δυο μέρη .Το ένα μέρος με έργα των μικρών μαθητών και το άλλο των ενηλίκων .
Τα έργα των παιδιών , είχαν τοποθετηθεί σε έξι ταμπλό σε περίοπτη θέση .
Οι πίνακες με τα έργα των μεγαλύτερων τοποθετηθήκαν σε καβαλέτα τα όποια στηθήκαν στο δρόμο δίπλα στο λαογραφικό μουσείο , απέναντι ακριβώς από το χώρο που ήταν συγκεντρωμένοι οι θεατές και παρακολουθούσαν την εκδήλωση . Όλα τα έργα των καλλιτεχνών μας , εκατό και πλέον στον αριθμό , φωτίζονταν άψογα από τους προβολείς που είχαν στηθεί , δημιουργώντας μια υπέροχη ατμόσφαιρα .
Ο μέχρι εκείνη τη στιγμή ήσυχος και άχρωμος δρόμος της γραφικής συνοικίας ξαφνικά άλλαξε – μεταμορφώθηκε .
Πλημμύρισε από ήχους , εικόνες , χρώμα , ζωή και μετατράπηκε σε χώρο εικαστικής δημιουργίας .
Και στα δύο μέρη της έκθεσης δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο από το πλήθος του κόσμου το όποιο σαν πολύβουο μελίσσι πηγαινοέρχονταν από έργο σε έργο , παρατηρούσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και μεγάλη προσοχή λες και ήθελε να αιχμαλωτίσει με το βλέμμα όλη τη μαγεία και την ομορφιά των χρωμάτων και των εικόνων . Δήλωνε εντυπωσιασμένο από την δουλειά των μαθητών,τους οποίους και επιβράβευε με μια πολύ – πολύ θερμή χειραψία και ένα μεγάλο μπράβο.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης ήταν άψογο . Πραγματοποιήθηκε χωρίς κανένα πρόβλημα και πριν τη λήξη του απονεμηθήκαν από το Δ.Σ και τους δάσκαλους ,  αναμνηστικά διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες.
Με έκδηλη την ικανοποίηση και αποτυπωμένη τη χαρά στα πρόσωπα όλων , έληξε γύρω στις 11:00 μμ η εκδήλωση , με αναφορά όπως προαναφέρθηκε στο έργο του συλλόγου , σημειώνοντας απόλυτη επιτυχία .
Εμείς από πλευράς μας δεσμευόμαστε , έχοντας την εμπειρία και τη γνώση δύο χρόνων,για ακόμη καλύτερα και περισσότερα πράγματα την επόμενη χρονιά.
Πριν όμως αναχωρήσουν όλοι από το χώρο της εκδήλωσης πέρασαν από το μπουφέ που είχε στηθεί . Δροσίστηκαν από τους δροσερούς χυμούς –τ’ αναψυκτικά και γεύθηκαν τα νόστιμα εδέσματα , που απλόχερα προσέφεραν φίλες – μέλη του συλλόγου,τις οποίες ευχαριστούμε θερμά και από καρδιάς γι’ αυτή τους την κίνηση.
Επίσης ευχαριστούμε :
Τους γονείς των παιδιών που συμμετείχαν στην εκδήλωση.
Τους εκπροσώπους συλλόγων και φορέων της πόλης μας.
Τους διευθυντές των τριών δημοτικών σχολείων .
1ου Κα Διαμαντή Βαϊα
2ου Κο Σίσκο Απόστολο
3ου Κο Λυμπούδη Τάσο,για την παραχώρηση των ταμπλό.
Τον πατέρα Γεώργιο , ιερέα του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου ,ο οποίος πρόθυμα και άμεσα ανταποκρίνεται σε κάθε μας αίτημα για βοήθεια . Έτσι κι αυτή τη φορά μας παραχώρησε με χαρά τις μοκέτες,οι οποίες ήταν απαραίτητες για τις ανάγκες του προγράμματος.
Την περιφερειακή σύμβουλο κα Ρακιτζή Τιμοθέα.
Τον αντιδήμαρχο κο Παπαγιάννη Κων/νο και βέβαια
Τον Δήμαρχο κο Καλαϊτζή Δημήτριο για την παρουσία τους στην εκδήλωση μας.Μια παρουσία η όποια είναι για μας μεγάλη χαρά αλλά και τιμή .
Στο σημείο όμως αυτό αισθανόμαστε έντονη τη ανάγκη να εκφράσουμε ένα μεγάλο και ειλικρινές ευχαριστώ προς τον Δήμαρχο αλλά και τον αντιδήμαρχο για την αμέριστη συμπαράσταση , τη στήριξη και την πολύτιμη βοήθεια τους σε κάθε μας προσπάθεια , ηθική και υλικοτεχνική.