Γιορτή Τριών Ιεραρχών και αποκαλυπτήρια προτομής Δημητρίου Αναστασιάδη στην Τερπνή

Την παραμονή της γιορτής πραγματοποιήθηκε περιφορά της ιερής Εικόνας των Τριών Ιεραρχών με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Βισαλτίας.

Το απόγευμα στην κεντρική Πλατεία του χωριού έγινε η τελετή αποκαλυπτηρίων της προτομής του αείμνηστου ευεργέτου της Τερπνής Δημητρίου Αναστασιάδη.

Τα αποκαλυπτήρια έκαναν η Δήμαρχος Βισαλτίας κ. Βάνα Πλιάκου και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Τερπνής κ. Ιωάννης Ντούλας.

Στις ομιλίες τους τόσο η κ. Πλιάκου όσο και ο . Ντούλας τόνισαν τη μεγάλη προσφορά του αείμνηστου Δ. Αναστασιάδη στο χωριό και στην ευρύτερη περιοχή.

Εκ μέρους της οικογένειας Αναστασιάδη μίλησε φανερά συγκινημένη η κ. Μαρία Αναστασιάδη. Αναφερθηκε με θερμά λόγια για τον αείμνηστο πετέρα της, την απέραντη αγάπη που έτρεφε για την Τερπνή και ευχαρίστησε όλους για τη μεγάλη τιμή.

Το συντονισμό της όλης εκδήλωσης είχε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Νούλης αφού η πρωτοβουλία για την κατασκευή της προτομής ανήκε στον Σύλλογο. Ο κ. Νούλης ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση του έργου και τόνισε οτι αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής των Τερπνιωτών και αναγνώριση της τεράστιας προσφοράς του Δ. Αναστασιάδη στον τόπο.

Στο τέλος τελέστηκε επιμνημόσυνος δέηση από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σερρών & Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγο στη μνήμη του εκλιπόντος Δ. Αναστασιάδη.

Ακολούθως στον υπέρλαμπρο ναό των Τριών Ιεραρχών τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών & Νιγρίτης.

Με το πέρας του Εσπερινού απονεμήθηκαν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τερπνής οι “Αναστασιάδειοι Έπαινοι”, με χορηγία της βιομηχανίας FIBRAN, στους μαθητές που αρίστευσαν στην Ε΄ και ΣΤ’ τάξη του Δημοτικού κατά την περσινή χρονιά.

Ανήμερα της γιορτής των Τριών Ιεραρχών τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Πατέρα Ανδρέα Κουζούνη ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητρόπολης Σερρών & Νιγρίτης.