Εκδηλώσεις για το Ευρωπαϊκό έτος σιδηροδρόμων στον Παλιό Σταθμό Αγγίστας Σερρών- φωτο & video

Εκδηλώσεις διοργάνωσε ο πολιτιστικός σύλλογος σταθμού Αγγίστας, με την συνεργασία του δήμου μας της κοινωφελούς επιχείρησης του δήμου και την αιγίδα του ομίλου unesco Σερρών.

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του ευρωπαϊκού έτους σιδηροδρόμων 2021 και αφιερώνεται στον παλιό σταθμό Αγγίστας. Ο σκοπός αυτής της εκδήλωσης ήταν να αναδειχτούν τα οφέλη του σιδηροδρόμου ως βιώσιμου, έξυπνου και ασφαλούς μέσου μεταφοράς.

Το ευρωπαϊκό έτος σιδηροδρόμων δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψουμε αυτό το μέσο μεταφοράς, αξιοποιώντας αυτήν την ευκαιρία μέσα από μια σειρά διαφορετικών δράσεων.

Με αφορμή λοιπόν το ευρωπαϊκό έτος σιδηροδρόμων, ο σύλλογος αποφάσισε την δημιουργία 2ημέρου εκδηλώσεων και να θέσει ζήτημα αναπαλαίωσης του ιστορικού παλιού σταθμού του χωριού μας που χρονολογείται από το 1894, για πολιτιστικούς, ιστορικούς και τουριστικούς σκοπούς.

Η επίσκεψη του υπουργού υποδομών και μεταφορών κυρίου Κώστα Καραμανλή και η εντολή που έδωσε στο επιτελείο του να εξεταστεί το θέμα άμεσα, έδωσε την ελπίδα πως η πολιτεία επιτέλους θα πάρει την σωστή απόφαση, δήλωσε στο Επιλογές και στην εκπομπή Κάθε Μεσημέρι η πρόεδρος του συλλόγου, Διονυσίδου Ελένη

πηγή: epiloges.gr

#pgnews

#ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ