Επιστολή Ανεξαρτητοποίησης του Δημοτικού Συμβούλου Γιάννη Σταυρίδη

ΠΡΟΣ

Τον Πρόεδρο του Δημοτικού

Συμβουλίου του Δήμου Βισαλτίας

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΑΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

Του Σταυρίδη Ιωάννη του Δημητρίου, κατοίκου Νιγρίτας του  Δήμου Βισαλτίας Σερρών, δημοτικού συμβούλου.

Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βισαλτίας

Με το παρόν έγγραφο, δηλώνω την ανεξαρτητοποίησή μου από την δημοτική παράταξη με την επωνυμία ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΣΑΛΤΙΑ και επικεφαλής και σημερινό δήμαρχο τον κ. Μασλαρινό Αθανάσιο. Δήλωση ανεξαρτητοποίησης η οποία γίνεται μετά από ικανό χρόνο λειτουργίας της δημοτικής Αρχής και της συγκεκριμένης δημοτικής παράταξης, με  πραγματική θλίψη, γιατί όσα πίστευα ότι θα λειτουργούσαν και θα υλοποιούνταν μέσα από την συγκεκριμένη δημοτική παράταξη, γκρεμίστηκαν.

Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι δημοτικοί σύμβουλοι, σύμφωνα με όσα νομολογιακά έχουν γίνει δεκτά, οι δημοτικές παρατάξεις αποτελούν ιδιόμορφα ιδιωτικά σχήματα που αποσκοπούν στην επίτευξη συντονισμένης δράσης των δημοτικών συμβούλων, ενώ δύνανται να αποτελέσουν φορείς δικαιωμάτων και υποχρεώσεων για θέματα που ανακύπτουν κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Με διάθεση για προσφορά και όνειρα για σχεδιασμό και υλοποίηση έργου που έχει ανάγκη ο τόπος μας, με πίστη ότι μπορούσα ως μέλος της συγκεκριμένης παράταξης, να προσφέρω στον συγχωριανό μου, στον συνδημότη μου, στρατεύτηκα και εκλέχθηκα δημοτικός σύμβουλος, ο μόνος από την δημοτική ενότητα Αχινού στην παράταξη του κ. Μασλαρινού. Από την επαύριο όμως των εκλογών και τον αέρα της νίκης, κυρίως δε από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων από τον κ. Μασλαρινό, έγινε σαφές, ότι ο Σταυρίδης Ιωάννης περίσσευε στον συνδυασμό και η όποια συνεισφορά του δεν ήταν επιθυμητή και δεκτή. Οι επιλογές του κ. Μασλαρινού για ορισμό καθ’ ύλιν αντιδημάρχων, έδειξε εξ αρχής τις διαθέσεις του για την δημοτική ενότητα Αχινού. Έδειξε εξ αρχής την βούλησή του να διοικήσει με φίλους, συγγενείς, κουμπαριά και την αδυναμία του να οργανώσει εννέα όλους κι όλους συμβούλους της παράταξής του για επιμερισμό καθηκόντων και εργασίας, σ’ έναν δήμο από τους Αμπέλους και την Τριανταφυλλιά μέχρι την Ευκαρπία και τον Τράγιλο.

Ζήτησα την συμμετοχή μου, τον πρώτο χρόνο, στις εσωτερικές διαδικασίες της παράταξης για τον σχεδιασμό και την κατάρτιση του τεχνικού προγράμματος. Θεωρήθηκε άχρηστη, περιττή. Γενικά σε όλα όσα ζήτησα για την ενότητα που εκπροσωπώ δεν εισακούστηκα πότε από τον κύριο Δήμαρχο. Δέχθηκα επίθεση και απειλές, όπως και χλευασμό, από Αντιδήμαρχο της παράταξης με την οποία εκλέχθηκα. Ήμουν ένας από αυτούς  που δεν προσκλήθηκα στις, για το περιβάλλον δράσεις, της δημοτικής αρχής. Το δικό μου παιδί λοιπόν, είναι εκείνο που με σιγουριά θα μπορεί να πεί, ότι δεν υιοθέτησε δενδράκι γιατί ο πατέρας του έκανε το λάθος να εκλεγεί με την παράταξη του δημάρχου κ. Μασλαρινού το σωτήριον έτος 2019.

Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι. Η ανεξαρτητοποίηση μέλους δημοτικής παράταξης, αποτελεί εσωτερικό της ζήτημα, που αφορά την σχέση της παράταξης με τα μέλη της. Όμως, η αδυναμία χρηστής διοίκησης και η αλαζονεία της εξουσίας, είναι αυτά που πρέπει να ενδιαφέρουν όλους εμάς που εκτεθήκαμε, ζητήσαμε την εμπιστοσύνη των συνδημοτών μας και κληθήκαμε να αποφασίζουμε για το καλό τους. Η στάση μας, μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και στον δήμο αλλά και έξω, στην κοινωνική μας ζωή και στις σχέσεις μας με τους συνδημότες μας, πρέπει να είναι ειλικρινής, ανιδιοτελής, ευπρεπής, με λαχτάρα για γνώση και προσφορά. Κληθήκαμε να υπηρετήσουμε αυτόν τον τόπο, αυτόν τον κόσμο και οφείλουμε να το κάνουμε για να μην υπάρξουν άλλα χαμένα χρόνια και ευκαιρίες. Εγώ λοιπόν, μετά από δύο σχεδόν χρόνια συμμετοχής μου στην παράταξη του Δημάρχου ή καλύτερα μετά από δύο σχεδόν χρόνια αποκλεισμού μου από διαδικασίες συμμετοχής, συνδιαμόρφωσης και λήψης αποφάσεων, αποφασίζω με την ανεξαρτητοποίησή μου, να παλέψω μόνος μου –όσο αυτό είναι δυνατόν- και με όσες δυνατότητες μου παρέχει το νομοθετικό πλαίσιο, για όσα πίστεψα ότι αξίζει ο τόπος μας και του χρωστάμε.

Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου

Παρακαλώ να ανακοινώσετε την παρούσα δήλωση ανεξαρτητοποίησής μου, στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην οικεία Αυτοτελή Υπηρεσία Εποπτείας ΟΤΑ (μεταβατικά στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση). Να προβείτε, εν γένει, στα νόμιμα.

ΝΙΓΡΙΤΑ   22/06/2021

Με εκτίμηση

Σταυρίδης Ιωάννης