Πυρκαγιές ξέσπασαν στη Βισαλτία

Πυρκαγιές σημειώθηκαν το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης 20 Ιουλίου και περί ώρα 12 έως 3 το μεσημέρι στην περιοχή της Βισαλτίας και πιο συγκεκριμένα;
  • Στη Βέργη όπου κάηκαν 2 στρέμματα καλαμιές
  • Στην Αγία Παρασκευή όπου κάηκε μισό στρέμμα χόρτου.
  • Στη Νιγρίτα δίπλα στο ΚΑΦΚΑ όπου κάηκαν 16 στρέμματα σιτοκαλαμιές.
  • Στα Θερμά Νιγρίτας όπου κάηκαν 10 στρέμματα σιτοκαλαμιές και 10 στρέμματα ελαιόδεντρα
  • Στη διασταύρωση Θερμών – Πατρικίου όπου κάηκαν 5 στρέμματα σιτοκαλαμιές.
  • Στην περιοχή ανάμεσα στη Δάφνη και τον Άγιο Δημήτριό όπου κάηκαν 10 στρέμματα σιτοκαλαμιές και χωράφια με αμύγδαλα.
Εξαιτίας των καιρικών συνθηκών η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα, με αποτέλεσμα η αγροτικές εκτάσεις  να καούν ολοσχερώς. Η επέμβαση της πυροσβεστικής ήταν άμεση και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.
Στην επιχείρηση κατάσβεσης των πυρκαγιών συμμετείχε το πυροσβεστικό κλιμάκιο Νιγρίτας με 6 υδροφόρες από τις  οποίες 3 3 ήταν από τη Νιγρίτα, 3 από τις Σέρρες και 2 βοηθητικές.
Στην κατάσβεση των παραπάνω πυρκαγιών συμμετείχαν 20 πυροσβέστες από το πυροσβεστικό κλιμάκιο Νιγρίτας και Σερρών.
Την πιο ζεστή ημέρα του καλοκαιριού μέχρι σήμερα  βιώσαμε την περασμένη Τετάρτη 20 Ιουλίου με τον υδράργυρο να ξεπερνάει τους 40 βαθμούς Κελσίου. Οι ειδικοί συνιστούν προσοχή και τονίζουν στους πολίτες να παίρνουν τα κατάλληλα μέτρα προφύλαξης.
«Η πιο ζεστή ημέρα μέχρι τώρα, η προχθεσινή»
Ο προϊστάμενος της πολιτικής προστασίας νομού Σερρών Γιώργος Παπαδόπουλος εφιστά την προσοχή των Σερραίων και δίνει τις απαραίτητες συμβουλές προς αυτούς.
«Επαγρυπνούμε…»
Επί ποδός βρίσκονται όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες για την αποφυγή πυρκαγιών σε δασικές εκτάσεις αφού ο δείκτης επικινδυνότητας θα είναι υψηλός.

Πυρκαγιές σημειώθηκαν το μεσημέρι της περασμένης τετάρτης 20 Ιουλίου και περί ώρα 12 έως 3 το μεσημέρι στην περιοχή της Βισαλτίας και πιο συγκεκριμένα;Στη Βέργη όπου κάηκαν 2 στρέμματα καλαμιέςΣτην Αγία Παρασκευή όπου κάηκε μισό στρέμμα χόρτου.Στη Νιγρίτα δίπλα στο ΚΑΦΚΑ όπου κάηκαν 16 στρέμματα σιτοκαλαμιές.Στα Θερμά Νιγρίτας όπου κάηκαν 10 στρέμματα σιτοκαλαμιές και 10 στρέμματα ελαιόδεντραΣτη διασταύρωση Θερμών – Πατρικίου όπου κάηκαν 5 στρέμματα σιτοκαλαμιές.Στην περιοχή ανάμεσα στη Δάφνη και τον Άγιο Δημήτριό όπου κάηκαν 10 στρέμματα σιτοκαλαμιές και χωράφια με αμύγδαλα.Εξαιτίας των καιρικών συνθηκών η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα, με αποτέλεσμα η αγροτικές εκτάσεις  να καούν ολοσχερώς. Η επέμβαση της πυροσβεστικής ήταν άμεση και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Στην επιχείρηση κατάσβεσης των πυρκαγιών συμμετείχε το πυροσβεστικό κλιμάκιο Νιγρίτας με 6 υδροφόρες από τις  οποίες 3 3 ήταν από τη Νιγρίτα, 3 από τις Σέρρες και 2 βοηθητικές.Στην κατάσβεση των παραπάνω πυρκαγιών συμμετείχαν 20 πυροσβέστες από το πυροσβεστικό κλιμάκιο Νιγρίτας και Σερρών.Την πιο ζεστή ημέρα του καλοκαιριού μέχρι σήμερα  βιώσαμε την περασμένη Τετάρτη 20 Ιουλίου με τον υδράργυρο να ξεπερνάει τους 40 βαθμούς Κελσίου. Οι ειδικοί συνιστούν προσοχή και τονίζουν στους πολίτες να παίρνουν τα κατάλληλα μέτρα προφύλαξης.«Η πιο ζεστή ημέρα μέχρι τώρα, η προχθεσινή»Ο προϊστάμενος της πολιτικής προστασίας νομού Σερρών Γιώργος Παπαδόπουλος εφιστά την προσοχή των Σερραίων και δίνει τις απαραίτητες συμβουλές προς αυτούς. «Επαγρυπνούμε…»Επί ποδός βρίσκονται όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες για την αποφυγή πυρκαγιών σε δασικές εκτάσεις αφού ο δείκτης επικινδυνότητας θα είναι υψηλός.