3.300.000 ευρώ μεσω ΕΣΠΑ στην ΙΜ Τιμίου Προδρόμου

Υπηρεσιακή επίσκεψη στο Νομό Σερρών πραγματοποίησε η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού κα Λίνα Μενδώνη επικεφαλής κλιμακίου του Υπουργείου.
Η κα Μενδώνη επισκέφθηκε αρχικά τον αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης και περιηγήθηκε διαδοχικά το ανασκαφικό έργο που επιτελείται στο χώρο του αρχαίου θεάτρου, του Γυμνασίου (αρχαίο Γυμναστήριο), και των ευρημάτων που ανακαλύφθηκαν κατά τις εργασίες διάνοιξης- βελτίωσης της εθνικής οδού Αμφίπολης – Σερρών και ενημερώθηκε από την κα    Αικατερίνη Περιστέρη, αρχαιολόγο, Προϊσταμένη της ΚΗ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων για την πορεία του ανασκαφικού έργου και τα προβλήματα που αντιμετωπίζονται. Καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Αμφίπολη η κα Μενδώνη συνοδεύονταν και από επιστημονικό συνεργάτη του Υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κου Μάρκου Μπόλαρη που είχε προηγουμένως ενημερωθεί για διάφορα θέματα του Μουσείου και του ευρύτερου αρχαιολογικού χώρου από το προσωπικό και τον Καναδό αρχαιολόγο, επικεφαλής των ανασκαφών στην αρχαία Άργιλο, κ. Jacques Perreault.
Στη συνέχεια η κα Μενδώνη επισκέφθηκε τις Σέρρες και ενημερώθηκε από τον δήμαρχο Σερρών για θέματα αρμοδιότητάς της. Μετά από επίσκεψη στον Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτας η κα Μενδώνη με τη συνοδεία αρχαιολόγων και στελεχών του Υπουργείου μετέβη στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου όπου την υποδέχθηκε ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μάρκος Μπόλαρης που την ενημέρωσε μαζί με την Ηγουμένη για το έργο που επιτελείται και την ξενάγησαν στους χώρους της Μονής. Η κα Μενδώνη δήλωσε ικανοποιημένη από την πορεία των εργασιών και ανακοίνωσε πως η ώριμη μελέτη και το τεχνικό δελτίο προϋπολογισμού 3.300.000 ευρώ έχουν υποβληθεί για έγκριση στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ της Περιφέρειας και αναμένεται η αξιολόγησή της. Η ίδια δήλωσε αισιόδοξη για την αποδοχή του έργου και ζήτησε να προχωρήσουν οι μελέτες και για την κατεστραμμένη από την πυρκαγιά πτέρυγα του μοναστηριού και την ολοκλήρωση των εργασιών που απαιτούνται. Σε δηλώσεις του ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μάρκος Μπόλαρης ανέφερε πως η επιστημονική αξιοσύνη και η διαχειριστική ικανότητα σε θέματα πολιτισμού της κας Μενδώνης είναι το εχέγγυο για την εξέλιξη των εργασιών της Ιεράς Μονής Προδρόμου.

Υπηρεσιακή επίσκεψη στο Νομό Σερρών πραγματοποίησε η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού κα Λίνα Μενδώνη επικεφαλής κλιμακίου του Υπουργείου. Η κα Μενδώνη επισκέφθηκε αρχικά τον αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης και περιηγήθηκε διαδοχικά το ανασκαφικό έργο που επιτελείται στο χώρο του αρχαίου θεάτρου, του Γυμνασίου (αρχαίο Γυμναστήριο), και των ευρημάτων που ανακαλύφθηκαν κατά τις εργασίες διάνοιξης- βελτίωσης της εθνικής οδού Αμφίπολης – Σερρών και ενημερώθηκε από την κα    Αικατερίνη Περιστέρη, αρχαιολόγο, Προϊσταμένη της ΚΗ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων για την πορεία του ανασκαφικού έργου και τα προβλήματα που αντιμετωπίζονται. Καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Αμφίπολη η κα Μενδώνη συνοδεύονταν και από επιστημονικό συνεργάτη του Υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κου Μάρκου Μπόλαρη που είχε προηγουμένως ενημερωθεί για διάφορα θέματα του Μουσείου και του ευρύτερου αρχαιολογικού χώρου από το προσωπικό και τον Καναδό αρχαιολόγο, επικεφαλής των ανασκαφών στην αρχαία Άργιλο, κ. Jacques Perreault.Στη συνέχεια η κα Μενδώνη επισκέφθηκε τις Σέρρες και ενημερώθηκε από τον δήμαρχο Σερρών για θέματα αρμοδιότητάς της. Μετά από επίσκεψη στον Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτας η κα Μενδώνη με τη συνοδεία αρχαιολόγων και στελεχών του Υπουργείου μετέβη στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου όπου την υποδέχθηκε ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μάρκος Μπόλαρης που την ενημέρωσε μαζί με την Ηγουμένη για το έργο που επιτελείται και την ξενάγησαν στους χώρους της Μονής. Η κα Μενδώνη δήλωσε ικανοποιημένη από την πορεία των εργασιών και ανακοίνωσε πως η ώριμη μελέτη και το τεχνικό δελτίο προϋπολογισμού 3.300.000 ευρώ έχουν υποβληθεί για έγκριση στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ της Περιφέρειας και αναμένεται η αξιολόγησή της. Η ίδια δήλωσε αισιόδοξη για την αποδοχή του έργου και ζήτησε να προχωρήσουν οι μελέτες και για την κατεστραμμένη από την πυρκαγιά πτέρυγα του μοναστηριού και την ολοκλήρωση των εργασιών που απαιτούνται. Σε δηλώσεις του ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μάρκος Μπόλαρης ανέφερε πως η επιστημονική αξιοσύνη και η διαχειριστική ικανότητα σε θέματα πολιτισμού της κας Μενδώνης είναι το εχέγγυο για την εξέλιξη των εργασιών της Ιεράς Μονής Προδρόμου.