Τη στήριξη των οικοτουριστικών επιχειρήσεων ζητά το ΕΒΕΣ

Την άμεση και ουσιαστική στήριξη των οικοτουριστικών επιχειρήσεων της χώρας που πλήττονται από την πανδημία του κορωνοϊού , καθώς ήταν από τις πρώτες επιχειρήσεις στις οποίες επιβλήθηκε η αναστολή λειτουργίας και έχουν υποστεί τεράστια ζημία,  ζητά ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών Χρήστος Μέγκλας.

Με επιστολή που απέστειλε στους Υπουργούς  Ανάπτυξης και  Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα ,Υποδομών και  Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Φωτεινή Αραμπατζή και τους βουλευτές Ν. Σερρών υπογραμμίζεται πως ο συγκεκριμένος κλάδος έχει πληγεί ανεπανόρθωτα διότι οι επιχειρήσεις αυτές ζημιώνονται όχι μόνο για τους μήνες που επιβλήθηκε η αναστολή λειτουργίας τους αλλά για έξι ολόκληρους μήνες.

«Για το λόγο αυτό, κρίνουμε αναγκαίο να εκτιμηθούν οι ιδιαιτερότητες των οικοτουριστικών επιχειρήσεων και να ληφθούν μέτρα στήριξης, όπως για παράδειγμα η καταβολή αποκαταστατικών επιχορηγήσεων στις επιχειρήσεις ανάλογα με τον κύκλο εργασιών τους, το προσωπικό που απασχολούν και την υπολογιζόμενη ζημία τους» σημειώνει, μεταξύ άλλων, στην επιστολή του ο κ. Μέγκλας.