Τράπεζα Πειραιώς: Το νέο κατάστημα «βλέπει» στο μέλλον

Πριν από περίπου ένα μήνα ξεκίνησαν να λειτουργούν στη Νιγρίτα και τη Νέα Ζίχνητα καταστήματα νέου τύπου της Τράπεζας Πειραιώς. Σε ένα φιλόξενο περιβάλλον, που δεν θυμίζει παραδοσιακό τραπεζικό δίκτυο, οι πελάτες μπορούν να πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους και να απολαμβάνουν ποιοτικές συμβουλευτικές υπηρεσίες. Βασικό χαρακτηριστικό των νέων καταστημάτων είναι ηπροσωποποιημένη εξυπηρέτηση του πελάτη από τους τραπεζικούς συμβούλους που τα στελεχώνουν.

Όταν ο πελάτης μπαίνει στο κατάστημα, τα στελέχη της τράπεζας τον υποδέχονται και τον κατευθύνουν στην κατάλληλη ζώνη εξυπηρέτησης, ανάλογα με τις εργασίες που θέλει να πραγματοποιήσει.

Οι υπάλληλοι του καταστήματος είναι πλέον εφοδιασμένοι με φορητούς υπολογιστές τελευταίας τεχνολογίας, που τους επιτρέπουν να μετακινούνται με άνεση στο κατάστημα και να αλληλοεπιδρούν καλύτερα με τον πελάτη. Επιπροσθέτως, για τη διαχείριση των ιδιαίτερων αναγκών των πελατών υπάρχουν κλειστοί χώροι, οι οποίοι διασφαλίζουν την ιδιωτικότητα των συζητήσεων.

Αντίστοιχα, ο χρόνος εξυπηρέτησης του πελάτη μειώνεται σημαντικά, καθώς περιορίζεται στο ελάχιστο ο αριθμός των εγγράφων που καλείται να υπογράψει. Αυτό το στοιχείο, σε συνδυασμό με την απουσία διαφημιστικού υλικού σε φυσική μορφή, συμβάλλει στη σημαντική μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος της Τράπεζας προσδίδοντας στο νέο κατάστημα «πράσινο» χαρακτήρα.

Ο σύγχρονος σχεδιασμός του καταστήματος περιλαμβάνει δωρεάν ασύρματο δίκτυο(Wi-Fi), ενώ είναι διαθέσιμα καινοτόμα μηχανήματα που παρέχουν πληροφόρηση και βοηθούν τον πελάτη να πραγματοποιήσει γρήγορα τις καθημερινές συναλλαγές του.

Με τον νέο τρόπο λειτουργίας του καταστήματος αναβαθμίζεται η συνολική εμπειρία και εξυπηρέτηση των πελατών, εκσυγχρονίζεται το εργασιακό περιβάλλον και ενδυναμώνεται η ανθρωποκεντρική προσέγγιση που χαρακτηρίζει συνολικά το δίκτυο της Τράπεζας Πειραιώς. Αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντικό κομμάτιτης αναδιαμόρφωσης του  δικτύου καταστημάτων αποτελεί η εκπαίδευση και ανάπτυξη των δεξιοτήτων των εργαζομένων, με έμφαση στην εξυπηρέτηση ΑμεΑ.

Το σύνολο των καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς στο νομό Σερρών και σε όλη τη χώρα θα εκσυγχρονιστούν  σταδιακά τους επόμενους μήνες. Στρατηγική επιλογή της Τράπεζας Πειραιώς είναι να διατηρήσει το μεγαλύτερο τραπεζικό δίκτυο της χώρας, το οποίο αριθμεί σήμερα πάνω από 380 καταστήματα.