Από την κακοκαιρία στο Νομό Σερρών πλημμύρισαν καλλιεργήσιμες εκτάσεις, αυλές, δρόμοι υπόγεια

Πλημμύρισαν περισσότερα από 150 στρέμματα καλλιεργήσιμης έκτασης, επαρχιακοί δρόμοι, αυλές, υπόγεια από την έντονη βροχόπτωση που έπληξε την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών από το βράδυ της Παρασκευής έως και χθες
Τις τελευταίες μέρες ο καιρός θυμίζει ότι βρισκόμαστε στο φθινόπωρο και όχι στην καρδιά του καλοκαιριού. Οι βροχοπτώσεις είναι έντονες και η θερμοκρασία έχει πέσει κατακόρυφα από τους 40ο Cστους 15ο -25ο C. Η «Μέδουσα» -όπως ονομάζεται το κύμα της κακοκαιρίας- έπληξε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Στις Σέρρες, σε αρκετά χωριά, δημιουργήθηκανπροβλήματα από την ισχυρή βροχόπτωση , που από το βράδυ της Παρασκευής η κακοκαιρία έχει πλήξει την περιοχή των Σερρών.
Στο δήμο Εμμανουήλ Παππά
Στο δήμο Εμμανουήλ Παππά , δημιουργήθηκαν προβλήματα στον κάμπο του τοπικού διαμερίσματος Νέου Σουλίου , στην περιοχή Βάλτα , στο σημείο που ενώνονται τρία ρέματα ,αυτό της Οινούσας, του Αγίου Ιωάννη και των Αγίων Θεοδώρων. Το νερό ξεχείλισε από την κοίτη και πλημμύρησε περίπου 50 στρέμματα καλλιεργήσιμης έκτασης. Επίσης ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα σημειώθηκαν στον κάμπο μεταξύ Νεοχωρίου και Νέου Σκοπού, στην περιοχή του ΚΕΘΙΣ. Λόγω του όγκου του νερού που μετέφερε το ρέμα του Αγίου Ιωάννη Σερρών « έσπασε» το ανάχωμα με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν περίπου 100 στρέμματα καλλιεργήσιμης έκτασης με βαμβάκι και μηδική (τριφύλλι).
«Τα νερά τραβήχτηκαν χθες από τα τοπικά αποστραγγιστικά δίκτυα και νομίζω ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα» δήλωσε στη «Σ» ο κ. δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά , Δημήτρης Νότας . Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Νότας, ένα σημείο της κοίτης του ποταμού δεν έχει καθαριστεί και αυτό συνετέλεσε να «σπάσει» το ανάχωμα.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης, επισκέφτηκε χθες το πρωί την πλημμυρισμένη περιοχή στο Νέο Σκοπό. Ο Αντιπεριφερειάρχης και ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά συμφώνησαν να προχωρήσουν οι εργασίες καθαρισμού όλης της κοίτης του ποταμού του Αγίου Ιωάννη, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα από πλημμύρες.
Στο δήμο Σερρών Στην Τοπική Κοινότητα Χριστός του δήμου Σερρών, η έντονη βροχόπτωση δημιούργησε προβλήματα καθώς πλημμύρησαν δρόμοι , χωράφια και αυλές σπιτιών μετατρέποντάς τα σε λίμνη. Επίσης πολλά υπόγεια πλημμύρησαν με τους κατοίκους να προσπαθούν να απομακρύνουν τα νερά με κάθε τρόπο. Την Τοπική Κοινότητα επισκέφτηκε ο αντιδήμαρχος Σερρών Γεώργιος Καδής και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ, Γιάννη Γάτσιος, προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάσταση ώστε να επέμβουν οι υπηρεσίες του δήμου και να απομακρύνουν τα νερά όσο το δυνατόν πιο σύντομα.
Στην Αναγέννηση Σερρών πλημμύρησαν οι αυλές των σπιτιών και ξεχείλισε μια διώρυγα στην οποία στραγγίζουν τα χωράφια. Η μεγάλη ποσότητα νερού που έπεσε με την έντονη βροχόπτωση δεν επέτρεπε να « τραβηχτούν» τα νερά.