Δράσεις με ενδιαφέρον απο τον Πολιτιστικό Σύλλογο τερπνής

ΥΠΕΡΟΧΗ Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΜΑΤΖΙΚ ΠΑΡΚ

Για μια ακόμη χρονιά, αν και τα καιρικά προμήνυαν βροχές και καταιγίδες, πραγματοποιήθηκε με υπέροχο καιρό και μια ηλιόλουστη ημέρα η εκδρομή για όλα τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου στο Μάτζικ Παρκ στη Θεσσαλονίκη.

Η αναχώρηση έγινε το πρωί με ένα μεγάλο και ένα μικρό λεωφορείο από την πλατεία της Τερπνής με πολλά χαμόγελα και διάθεση να περάσουμε υπέροχα. Με την άφιξή μας στη Θεσσαλονίκη τα παιδιά έτρεξαν στο λούνα Παρκ ώστε να παίξουν και να διασκεδάσουν και να μην πάει ούτε λεπτό χαμένο. Στη διάρκεια της ημέρας είχαμε και μια ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον Πολιτιστικό Σύλλογο της Μπάφρας, όπου ανταλλάξαμε απόψεις για τα πολιτιστικά δρώμενα των περιοχών μας. Η αποχώρηση έγινε στις 5 το απόγευμα με γκρίνια των παιδιών που δεν ήθελαν ακόμη να φύγουμε αν και η κούραση φάνηκε στο δρόμο της επιστροφής, όταν σχεδόν όλοι οι μικροί μπόμπιρες κοιμήθηκαν. Ένα υπέροχο διπλό ουράνιο τόξο μας χάρισε ο ουρανός της ώρα της επιστροφής που ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους, ενώ οι επιβαίνοντες στο μικρό λεωφορείο είχαν την τύχη να δουν και την άφιξη της φλόγας των Ολυμπιακών αγώνων στη Θεσσαλονίκη. Και ο απολογισμός θα ήταν εξαιρετικός αν δεν είχαμε ένα μικρό ατύχημα της Ευγενίας Πριάμη, που ευτυχώς όπως αποδείχτηκε δεν ήταν σοβαρό. Τα περαστικά μας. Είμαστε σίγουροι ότι παιδιά και γονείς πέρασαν θαυμάσια και ευχόμαστε και του χρόνου.

Ευχαριστούμε: Το ΚΕΚ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ και την κ. Καρτερού Παρασκευή για την προσφορά, τον οδηγό κ. Καρατζιά Μιχάλη για το άνετο ταξίδι, όπως επίσης και τον πρόεδρο της Ασπίδας Τερπνής.

Φωτογραφίες και βίντεο θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Πολιτιστικού https://www.psterpnis.gr

 

ΠΕΜΠΤΗ 18 ΜΑΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΥΧΤΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ

O Πολιτιστικός Σύλλογος Τερπνής την Πέμπτη 18 Μαΐου θα έχει όλη την ημέρα το Λαογραφικό του Μουσείο ανοικτό, ημέρα και νύχτα εορτασμού των Μουσείων, όπως ορίστηκε από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) από το 1977. Το πρωινό αυτής της ημέρας θα έχουμε τη χαρά να υποδεχτούμε την Ε΄τάξη του Δημοτικού σχολείου Δημητριτσίου και να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα μουσειακής αγωγής με τη συνεργασία της εκπαιδευτικού κ. Χρυσής Παπαλοπούλου. Στόχος του προγράμματος είναι να μετατρέψει το μουσείο σε ένα ευχάριστο μαθησιακό χώρο, όπου τα παιδιά παίζοντας και διασκεδάζοντας μαθαίνουν για τη ζωή των ανθρώπων παλαιότερων εποχών.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ- ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Ευχαριστούμε:

Την κ. Λουκάνη Αθανασία για το υπέροχο υλικό που πρόσφερε για ακόμη μία φορά για το Λαογραφικό μας Μουσείο, υλικό έτους 1923.

Τις οικογένειες Θωμά – Αθηνάς Τερζάκη και Απόστολου – Φανής Δρουμπλή που μας βοήθησαν να βιντεοσκοπήσουμε τη φυτεία του καπνού, στα πλαίσια της καταγραφής όλου του κύκλου εργασιών του καπνού, που γίνεται σταδιακά για πρώτη φορά φέτος.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΔΡΑΜΑΛΗ-ΤΟΥΛΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΓΚΑΘΑ ΒΟΥΛΑ