Εγκρίνεται η κατασκευή 12 Δικαστικών Μεγάρων σε όλη την Ελλάδα

Πράσινο φως αναμένεται να δώσει η Διυπουργική Επιτροπή στην κατασκευή 12 Δικαστικών Μεγάρων με ΣΔΙΤ από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Στη συνεδρίαση της Παρασκευής αναμένεται να εγκριθεί η υλοποίηση μέσα από τριπλό διαγωνισμό. Στόχος είναι οι διαγωνισμοί να τρέξουν το δεύτερο εξάμηνο του έτους και να έχουν ολοκληρωθεί σταδιακά μέχρι το 2024.

Πρόκειται για τα Δικαστικά Μέγαρα Θεσσαλονίκης (ανακατασκευή για το συγκεκριμένο), Έδεσσας, Σερρών, Κιλκίς, Λαμίας, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Βόλου, Ηρακλείου, Ρεθύμνου Χανίων.

Την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021 και ώρα 08:30 στην Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ η πρόταση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για το Νέο Δικαστικό Μέγαρο Σερρών.

Με την καθοδήγηση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών , Κώστα Καραμανλή σχεδιάστηκε από τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη και το δυναμικό επιτελείο του ο δρόμος της υλοποίησής ενός ακόμα εμβληματικού έργου για τις Σέρρες .

Ο γενικός σχεδιασμός του έργου βασίζεται πρωτίστως στη λειτουργική οργάνωση των υπηρεσιών λαμβάνοντας υπόψη τις παρεχόμενες δικαστικές υπηρεσίες και την επίλυση ουσιωδών ζητημάτων που αντιμετωπίζονται και δυσχεραίνουν το έργο των δικαστικών λειτουργών στην πόλη των Σερρών .

Επιπρόσθετα, ο σχεδιασμός των νέων κτιρίων έχει γίνει με γνώμονα την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών σε επίπεδο εγκαταστάσεων και υποδομών λαμβάνοντας υπόψη τις υφιστάμενες αλλά και μελλοντικές ανάγκες για την έκβαση των δικαστικών υποθέσεων της πόλης .

Αναθέτουσα Αρχή του Έργου ασφαλώς θα είναι η Διεύθυνση Κτιριακών Υποδομών (Δ21) της Γενικής Γραμματείας Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και η προτεινόμενη σύμπραξη αφορά στη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, ασφάλιση και συντήρηση του Νέου Δικαστικού Μεγάρου στις Σέρρες. Πιο αναλυτικά, το έργο αφορά στην ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου στις Σέρρες μικτής επιφάνειας 10.419 τ.μ.

Σύμφωνα με την πρόταση το συγκεκριμένο έργο καλύπτει περίοδο έως 30 ετών, εκ των οποίων τα 3 έτη εκτιμάται ότι θα αφορούν την κατασκευαστική περίοδο και τα επόμενα 27 έτη την περίοδο λειτουργίας. Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός των πληρωμών διαθεσιμότητας, κατά την περίοδο λειτουργίας του έργου ανέρχεται για το Δικαστικό Μέγαρο Σερρών σε 14,3 εκατομμύρια ευρώ.

Οι Σέρρες είναι πόλη της Μακεδονίας, έδρα του δήμου Σερρών και πρωτεύουσα της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, στην Κεντρική Μακεδονία και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Μακεδονίας .

Το Δικαστικό Μέγαρο των Σερρών θα στεγάζει τις ακόλουθες δικαστικές λειτουργίες

Πρωτοδικείο

Εισαγγελία Πρωτοδικών

Ειρηνοδικείο

Πταισματοδικείο

Διοικητικό Πρωτοδικείο

#PressGreece

#ΠΟΛΙΤΙΚΗ