Κορωνοϊός: Λήγει σήμερα το βράδυ η προθεσμία για τους ανεμβολίαστους άνω των 60

Στο 90% έφτασαν οι εμβολιασμένοι άνω των 60 – Πρόστιμα από Δευτέρα για τους ανεμβολίαστους

Είναι γύρω στους 310.000 – Ξεκινά από αύριο η διαδικασία τελικών διασταυρώσεων των ΑΜΚΑ και των ΑΦΜ, ώστε να βεβαιωθούν τα πρόστιμα – Ποιοι εξαιρούνται – Περίπου το 90% των άνω των 60 έχουν εμβολιαστεί ή κλείσει ραντεβού

Εκπνέει το βράδυ της Κυριακής και δεν πρόκειται να δοθεί απολύτως καμία παράταση, η προθεσμία για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 (είναι γύρω στους 310.000), ώστε να κλείσουν ραντεβού εμβολιασμού και να αποφύγουν το μηνιαίο πρόστιμο των 100 ευρώ. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι στις 17 Ιανουαρίου ξεκινάει η διαδικασία τελικών διασταυρώσεων μεταξύ ΓΓΠΣ, ΗΔΙΚΑ και ΑΑΔΕ των ΑΜΚΑ και των ΑΦΜ των ανεμβολιάστων πολιτών άνω των 60 ετών, ώστε να συνταχθεί ο οριστικός κατάλογος, και ως το τέλος του μήνα να γίνουν οι βεβαιώσεις προστίμων (50 ευρώ για τον Ιανουάριο – μισός μήνας – και 100 ευρώ από τον Φεβρουάριο).

Οι όποιες εξαιρέσεις αφορούν κατοίκους εξωτερικού, αυτούς που έχουν απόφαση απαλλαγής από την υποχρεωτικότητα του εµβολιασµού από τις τριµελείς Υγειονομικές Επιτροπές κάθε Περιφέρειας για λόγους υγείας (πχ σοβαρή αλλεργική αντίδραση, διαγνωσµένη αλλεργία, ιστορικό θροµβοπενίας κλπ), όσους έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό, όσους έχουν κάνει αίτηση εμβολιασμού κατ’ οίκον και δεν έχει γίνει ακόμη εμβολιασμός.

Στο μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν πως το 90% των πολιτών που έχουν «πατήσει» τα 60, έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού. Όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, χάρη στην υποχρεωτικότητα, αυξήθηκε κατά σχεδόν 10 μονάδες το ποσοστό των εμβολιασμένων αυτής της ηλικιακής κατηγορίας, που είναι και η πιο ευπαθής. Συγκεκριμένα 2.761.838 πολίτες άνω των 60 έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού, και από τις 30 Νοεμβρίου, 217.000 άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού.

πηγή:protothema.gr

#pgnews

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ