Ληστές στραγγάλισαν ηλικιωμένο στο κρεβάτι του στην Κρηνίδα

Την αποτρόπαια δολοφονία ενός γέροντα, που όλοι νόμιζαν ότι είχε πεθάνει από παθολογικά αίτια, αποκάλυψαν τα ευρήματα του ιατροδικαστή που πραγματοποίησε νεκροτομή.

Η υπόθεση που συγκλονίζει την τοπική κοινωνία της Κρηνίδας, του δήμου Αμφίπολης στις Σέρρες, αποκαλύφθηκε λίγο πριν από την κηδεία του άτυχου 72χρονου, όταν οι αστυνομικές αρχές ενημέρωσαν τον γιο του και τους υπόλοιπους συγγενείς ότι ο θάνατός του οφειλόταν τελικά σε εγκληματική ενέργεια.
Ο γιος του θύματος είχε ανησυχήσει επειδή δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με τον 72χρονο πατέρα του και πήγε στο σπίτι του μαζί με έναν γείτονα για να δει μήπως του είχε συμβεί κάτι. Οι φόβοι του επαληθεύτηκαν όταν βρήκε τον άτυχο άνδρα νεκρό στο κρεβάτι του.

Ο ηλικιωμένος δεν έφερε εξωτερικά τραύματα και οι αστυνομικές αρχές υπέθεσαν αρχικά ότι είχε αποβιώσει από παθολογικά αίτια. Η ιατροδικαστική εξέταση, όμως, που διενήργησε ο ιατροδικαστής Μηνάς Γεωργιάδης, αποκάλυψε ότι ο θάνατος του 72χρονου είχε προέλθει από συμπιεστική κάκωση στην περιοχή του τραχήλου, δηλαδή από στραγγαλισμό! Ετσι, ενημερώθηκε η Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών που ξεκίνησε έρευνες για τον εντοπισμό του δολοφόνου, αλλά και την εξακρίβωση του κινήτρου της ανθρωποκτονίας. Σύμφωνα με πληροφορίες οι έρευνες στρέφονται σε αδίστακτους κακοποιούς που μπήκαν στο σπίτι του παππού για να τον ληστέψουν.