Πνοή ζωής για το ιστορικό μνημείο του ΟΡΦΕΑ

«Ο παλαιός //ΟΡΦΕΑΣ// αποκαταστάθηκε. Στήθηκε και πάλι όρθιος και πολιτισμένος, για να κοσμεί την πόλη μας και να μας θυμίζει την ιστορία μας.»
Τόνισε η πρόεδρος του //ΟΡΦΕΑ //Κ, Γιούλη Σπυρίδου στη συνέντευξη τύπου που έδωσε με τον δήμαρχο κ. Πέτρο Αγγελίδη

Η αποκατάσταση του παλαιού //ΟΡΦΕΑ // ολοκληρώθηκε.
Η ικανοποίησή μας είναι πολύ μεγάλη γιατί ένα όραμα που για πολλά χρόνια ήταν το κύριο μέλημά μας έγινε πραγματικότητα. Σταθήκαμε απέναντι στο χρόνο , τον εμποδίσαμε να το διαβρώσει, να το καταβροχθίσει,
να το παρασύρει στο παρελθόν.
Ο παλιός μας //ΟΡΦΕΑΣ// στέκεται και πάλι όμορφος και πολιτισμένος , κοσμεί την πόλη μας ξαναζωντανεύει την
Ιστορία μας και μας φέρνει στο νου μέρες παλιές , μας θυμίζει τις θυσίες που έκαναν οι παλιοί Σερραίοι για να στεγάσουν τους αγώνες τους και τη λαχτάρα τους για την απελευθέρωσή τους από τους τότε κατακτητές.
1907. Χρόνια δύσκολα. Έδωσαν το υστέρημά τους , τα προϊόντα τους ,την προσωπική τους εργασία το αίμα της καρδιάς τους και το έκτισαν.
2011 . Το ιστορικό κτίριο καταρρέει. Η οικονομική κρίση κάνει δύσκολη τη ζωή μας . Οι Σερραίοι αντίθετα με την πολιτεία ,όχι μόνο δεν μας γύρισαν την πλάτη αλλά ανταποκρίθηκαν συγκινητικά στην προσπάθειά μας να το σώσουμε. Η συνεταιριστική τράπεζα που ανέλαβε τα εξωτερικά επιχρίσματα και το βάψιμο, ο Μητροπολίτης, Επιχειρηματίες, ιδιώτες ακόμα και μικρά παιδιά, μας, στήριξαν οικονομικά.
Σε όλους αυτούς που είναι οι συνεχιστές της ιστορίας μας οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ που βγαίνει μέσα από την ψυχή μου.
Τεράστια η συμβολή του δημάρχου μας κ. Πέτρου Αγγελίδη οποίος ανέλαβε το πιο δύσκολο κομμάτι αυτής της Προσπάθειας, αυτό της εξεύρεσης χορηγών. Πρέπει να ομολογήσω ότι χωρίς τη συμπαράστασή του δεν θα τα καταφέρναμε . Είχαμε μια άριστη συνεργασία. Θέλω να τον ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου για άλλη μια φορά ,γιατί μου άπλωσε το χέρι χωρίς καμία επιφύλαξη ,από την πρώτη στιγμή που ζήτησα τη βοήθειά του, μέχρι τώρα που βρισκόμαστε στο τέλος των εργασιών της ανακαίνισης . Εδώ και δέκα πέντε μήνες δουλέψαμε σκληρά για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα που ικανοποιεί όλους μας. Μας λείπουν τα φώτα σκηνής βέβαια που στοιχίζουν αρκετά αλλά ελπίζω ότι Θα βρεθούν χορηγοί που θα μας βοηθήσουν να τακτοποιήσουμε και αυτή τη σοβαρή εκκρεμότητα.
Σε λίγες μέρες θα θα αρχίσει και πάλι να λειτουργεί όπως παλιά σαν θέατρο ,θα βρει την παλιά του αίγλη ,θα το χαιρόμαστε όλοι και θα καμαρώνουμε για την κομψή αίθουσα που διαθέτει η πόλη μας και είναι σημείο αναφοράς για τα Σέρρας και την ιστορία τους.