Σέρρες: Αυτή είναι η ομάδα GRACE που συμμετέχει με προσδοκίες για πρόκριση στον μαθητικό διαγωνισμό F1 in Schools

Μια τοπική ομάδα μαθητών-φοιτητών (3ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ), συμμετέχει στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό F1 in Schools με προσδοκίες για πρόκριση στον παγκόσμιο τελικό.

Στον διαγωνισμό αυτό, κάθε χρόνο, νέοι και νέες συγκροτούν μια ομάδα-επιχείρηση σχετική με μηχανοκίνητο αθλητισμό, η οποία διοικείται εξολοκλήρου από τους ίδιους.

Πολλοί από την ομάδα συμμετέχουν στο συγκεκριμένο διαγωνισμό γιατί επιδιώκουν και επιθυμούν να ακολουθήσουν στο μέλλον μια καριέρα σχετική με ένα από τα πολλά αντικείμενα του (μηχανολογία, μάρκετινγκ, γραφιστική και διοίκηση επιχειρήσεων). Μάλιστα, κάποια μέλη της συμμετείχαν στο πρόσφατο παρελθόν στον ίδιο διαγωνισμό με την ομάδα Gmax και στους παγκόσμιους τελικούς του 2018-2019 που είχαν διεξαχθεί στο Abu Dhabi.

Πληροφορίες και λεπτομέρειες για τον διαγωνισμό και την ομάδα μας θα βρείτε στο αρχείο παρουσίασης που σας επισυνάπτουμε, καθώς επίσης και στα https://www.f1inschools.gr/ και https://gracef1inschools.wixsite.com/my-site

Ποιοι είμαστε;

Είμαστε η GRACE, μια ομάδα φοιτητών επί το πλείστον από την Σέρρες, αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδας. Που συμμετέχει στο διαγωνισμό F1 inSchools ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος σχολικός διαγωνισμός στον κόσμο, και ενωθήκαμε γιατί μοιραζόμαστε την αγάπη μας για τη μηχανική, τη σχεδίαση και τους αγώνες πίστας. Κάποια μέλη της ομάδας μας έχουν προκριθεί στον ίδιο διαγωνισμό σε προηγούμενα έτη σε εθνικό και σε παγκόσμιο επίπεδο εκπροσωπώντας το 3ο γενικό λύκειο Σερρών.

 

Τι είναι το f1 inschools ;

 

Τοf1 in schools είναι ο μεγαλύτερος διαγωνισμός τεχνολογίας στον κόσμο και ένα από τα πιο ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για την ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για τις φυσικές Επιστήμες, Νέες τεχνολογίες, Μηχανική και Μαθηματικά. Στο πλαίσιο του διαγωνισμού οι διαγωνιζόμενοι σχεδιάζουν και κατασκευάζουν μια μικρογραφία αγωνιστικού αυτοκινήτου formula 1 από ξύλο μικρών διαστάσεων χρησιμοποιώντας προγράμματα CAD/CAM. Τα αυτοκίνητα έχουν στο πίσω μέρος τους ειδικό χώρο για την εφαρμογή κάψουλας  συμπιεσμένου διοξειδίου του άνθρακα, η οποία κάψουλα σκάει κατά την εκκίνηση και δίνει στο αυτοκίνητο μεγάλες ταχύτητες. Ο διαγωνισμός αυτός δίνει πολλές ευκαιρίες για επαγγελματική αποκατάσταση στους συμμετέχοντες και παράλληλα είναι μια εμπειρία ζωής.

Ποιοι είναι οι στόχοι μας;

Πολλοί από εμάς επιδιώκουν να ακολουθήσουν μια καριέρα στο μέλλον σχετική με τα αντικείμενα του διαγωνισμού (μηχανολογία,μάρκετινγκ, διοίκησηεπιχειρήσεων και γραφιστική) οπότε όπως γίνεται αντιληπτό οι εμπειρίες και τα οφέλη που θα αποκομίσουμε είναι πολύ σημαντικά τόσο για την προσωπική μας εξέλιξη όσο και για το βιογραφικό μας.Για αυτό πρωταρχικός μας στόχος είναι η ανάπτυξη των δεξιοτήτων μας και μακροπρόθεσμα η πρόκριση μας στο επόμενο στάδιο του παγκόσμιου που θα μας πάει ένα βήμα παραπέρα…

 

Ποιες είναι οι αρχές μας ως ομάδα;

Γενικά ως ομάδα πιστεύουμε πολύ στην συνεργασία και την ομαδικότητα. Θέλουμε να αναδείξουμε την επαγγελματικότητα και τη σοβαρότητα που αρμόζει σε ένα τέτοιο Project αλλά παράλληλα να το συνδυάσουμε με το χιούμορ και τη δημιουργικότητα που διέπει μια ομάδα νέων που κυνηγάει τα όνειρα της. Βασικές αρχές της ομάδας είναι επίσης η φιλικότητα προς το περιβάλλον, η συνεχής εξέλιξη, η έρευνα και η πρωτοτυπία.

 

Τι έχουμε κάνει μέχρι τώρα;

Μέχρι στιγμής η ομάδα μας έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια αξιοπρεπής δημόσια εικόνα για το κοινό της μέσα από τα κοινωνικά δίκτια. Παράλληλα έχει σχεδιάσει ένα μοντέλο αυτοκινήτου το οποίο ακολουθεί τους κανόνες του διαγωνισμού και μέσα από την εμπειρία της σχεδιαστικής ομάδας το μοντέλο αυτό έχει πολλές πιθανότητες να πετύχει την καλύτερη απόδοση στον φετινό διαγωνισμό καθώς ο σχεδιασμός του προέκυψε μέσα από πολλές αεροδυναμικές έρευνες και φυσικές μελέτες για την συμπεριφορά σωμάτων μικρής μάζας και όγκου σε ταχύτητες που ξεπερνούν τα 300 μέτρα το δευτερόλεπτο. Τέλος έχει σχεδιαστεί και το εκθεσιακό περίπτερο της ομάδας για τον διαγωνισμό καθώς και για κάθε άλλη φυσική παρουσίαση της ομάδας σε τοπικό και διεθνές επίπεδο. πηγή: epilogestv.gr

#pgnews

#ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ