Σέρρες: Με το όραμά του άνοιξε δρόμους ο Χρ. Μέγκλας «Λύγισε» και την γραφειοκρατία σε χρόνο ρεκόρ

  • Τελετή ονοματοδοσίας του πρώην στρατοπέδου Κολοκοτρώνη σε επιχειρηματικό Κέντρο «SEREXPO   ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ»
  • «Πρόκειται για  την πρώτη παραχώρηση στρατοπέδου σε Επιμελητήριο στη χώρα», είπε στην ομιλία του ο υπουργός Κ. Καραμανλής

 Του Δημητρίου Γ. Νάτσιου

Με σεμνότητα, οργανωτική αρτιότητα και μέτρο (στοιχεία του χαρακτήρα του αειμνήστου Χρ. Μέγκλα) πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 25 Σεπτεμβρίου η τελετή ονοματοδοσίας του επιχειρηματικού Κέντρου «SEREXPO   ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ» στο πρώην Στρατόπεδο Κολοκοτρώνη.

Εκτός από την οικογένεια του  Χρ. Μέγκλα στη λιτή τελετή  σύσσωμη ήταν η  παρουσία της  πολιτικής και θεσμικής ηγεσίας του τόπου και της  επιμελητηριακής  κοινότητας.

Ήταν  παρόντες επίσης   ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕ  Γιώργος Καββαθάς, οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων Λάρισας και Ιωαννίνων  Σωτήρης Γιαννακόπουλος και Δημήτριος Δημητρίου, ο γενικός γραμματέας του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων  Βασίλειος Βασιλείου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τα αποκαλυπτήρια  πλάκας στην είσοδο του πρώην στρατοπέδου Κολοκοτρώνη  που έχει μετονομαστεί σε Επιχειρηματικό Κέντρο που φέρει το όνομα του αείμνηστου προέδρου του Επιμελητηρίου Σερρών Χρ. Μέγκλα.

Την ώρα των αποκαλυπτηρίων με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών  Π. Σπυρόπουλου πέταξαν τρία σκάφη της Αερολέσχης Σερρών  πάνω από το επιχειρηματικό κέντρο.

Στη συνέχεια όλοι οι καλεσμένοι κατευθύνθηκαν πεζοί στον υπαίθριο χώρο που φιλοξενήθηκε η εκδήλωση.

«Έσπασε όλα τα ρεκόρ ο οραματιστής Χρ. Μέγκλας» είπε ο Κ. Καραμανλής

Ο υπουργός Υποδομών και μεταφορών Κ. Καραμανλής στην ομιλία του είπε ότι πρόκειται για συγκινητική και σπουδαία μέρα διότι τιμάται ο Χρήστος Μέγκλας ο οποίος είχε ένα όραμα και το έκανε πράξη, παρακάμπτοντας και την πολυπλόκαμη Ελληνική γραφειοκρατία.

«Είναι η μοναδική παραχώρηση που έγινε από το Υπουργείο Οικονομικών (στο οποίο ανήκει ο χώρος του πρώην Στρατοπέδου) για 20 συν 10 χρόνια μέσα σε ένα χρόνο και για αυτό θέλω να ευχαριστήσω τον υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα και τον υφυπουργό κ. Βεσυρόπουλο οι οποίοι στις αλλεπάλληλες συναντήσεις που έγιναν  με τον εκλιπόντα Χρ. Μέγκλα ανταποκρίθηκαν στο  επίμονο αίτημά του. Συνεπώς σήμερα είναι μία μέρα συγκίνησης αλλά και χαράς γιατί με αυτόν τον τρόπο τιμάμε έναν  Σερραίο επιχειρηματία και επιμελητηριακό άνδρα που ξεπέρασε τα όρια του Νομού Σερρών,  ξεχώρισε  και θα τον θυμόμαστε πάντα»

Μεγάλη ευθύνη μας άφησε ο Χρ. Μέγκλας

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αθανάσιος Μαλλιαράς αναφέρθηκε στον προσωπικό αγώνα του Χρ. Μέγκλα να δημιουργηθεί το επιχειρηματικό κέντρο και σημείωσε ότι άφησε μεγάλη παρακαταθήκη και ευθύνη στη διοίκηση του Επιμελητηρίου και τον ίδιο να ολοκληρωθεί το όραμά του.

Άνθρωπος της δράσης με όραμα για τον τόπο

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών  Π. Σπυρόπουλος τόνισε τη μεγάλη συμβολή του Χρ. Μέγκλα  στη ανάπτυξη του επιχειρείν και την προσπάθεια να «ξεφύγει» ο Νομός Σερρών επιχειρηματικά  με τις δράσεις που  ανέπτυξε το Επιμελητήριο Σερρών επι των ημερών του.

Εξαιρετική ομιλία από τον Ι. Χατζηθεοδοσίου

Ο πρόεδρος  της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου όταν ανέβηκε στο Βήμα ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αείμνηστου Χρ. Μέγκλα.

Στον χαιρετισμό του είπε ότι ο Χρ. Μέγκλας ως επιστήμονας και επιχειρηματίας αφιέρωσε τη ζωή του  στη κοινή προσπάθεια για ανάπτυξη και ευημερία.

«Ήταν εκείνος που οραματίστηκε τη SEREXPO και αγωνίστηκε για να καταξιωθεί ως ένας επιχειρηματικός θεσμός υψηλού κύρους, ως μία πλατφόρμα δικτύωσης και προβολής με διεθνή εμβέλεια.

Ήταν εκείνος που εμπνεύστηκε την καθιέρωση ενός συνεδρίου Αγροτικής Οικονομίας στις Σέρρες, εκείνος που έδινε την ψυχή του για να πάνε όλα καλά. Μπορεί ο Χρήστος να έφυγε αλλά έβαλε τον πήχυ ψηλά για το Επιμελητήριο Σερρών όχι μόνο με το σπουδαίο έργο του αλλά  με τις αρχές και τις αξίες που υπηρέτησε και ανέδειξε με την ηγεσία του.

Βλέπω με χαρά ότι αυτή η παρακαταθήκη δεν θα μπορούσε να βρεθεί σε καλύτερα χέρια. Γνωρίζω ότι ο πρόεδρος Θανάσης Μαλλιαράς και το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου θα συνεχίσουν το έργο του Χρ. Μέγκλα με τον ίδιο υψηλό σεβασμό και αίσθημα ευθύνης με την ίδια συνέπεια και αποτελεσματικότητα».

Ακολούθως προβλήθηκε Χαιρετισμός του περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα μέσω Βιντεοσκόπησης.

Αφοσιωμένος στο Επιμελητήριο

Τέλος για την προσωπικότητα και το όραμα του Χρ. Μέγκλα μίλησε ο διευθυντής του Επιμελητηρίου Σερρών  Ιωάννης Κοτσαμπασίδης.

Μίλησε για την αφοσίωση του στον Επιμελητηριακό θεσμό, το πάθος του για τη επιτυχία της SEREXPO και την δημιουργία του  επιχειρηματικού πάρκου που πίστευε ότι θα δώσει ώθηση στο σερραϊκό επιχειρείν.

Τιμητική πλακέτα στο γιό του Βασίλη

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΣ θανάσης Μαλλιαράς παραδίδει πλακέτα στον Βασίλη Μέγκλα.

Μας έμαθε  ότι δεν υπάρχει η φράση δεν γίνεται, υπάρχει το θέλω και μπορώ.

Μετά το πέρας των ομιλιών  προβλήθηκε 8λεπτο αφιερωματικό βίντεο (το επιμελήθηκε η δικηγόρος Βίκυ Βίτσιου ) στο οποίο συμπυκνώθηκε η 10ετης παρουσία και δράση του Χρ. Μέγκλα στο τιμόνι του κορυφαίου οικονομικού οργάνου του Νομού.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή τιμητικής πλακέτας από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Θ. Μαλλιαρά στον Βασίλη Μέγκλα, γιό του εκλιπόντος Χρ. Μέγκλα.

#pgnews

#ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ