Σε Ημερίδα της Ε.Δ.Ι.Π.Τ. ο Πρόεδρος και ο Ειδικός Γραμματέας της Ε.Ι.Ε.Τ.

Στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε η Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου (ΕΔΙΠΤ), με θέμα: «Ο Τύπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση & το νέο Μητρώο Τύπου στην Ελλάδα», παρευρέθησαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Ι.Ε.Τ. κ. Αντώνης Μουντάκης και ο Ειδικός Γραμματέας κ. Γιώργος Αργυρίου.

Στην ημερίδα, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, ομιλητές ήταν ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας & Ενημέρωσης Δημήτρης Γαλαμάτης, η Πρόεδρος της ΕΔΙΠΤ κ.Πέννυ Καλύβα, ο επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδηςκαιη υπεύθυνη Τύπου του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα Άννα Ευσταθίου.

Η Πρόεδρος της ΕΔΙΠΤ κ. Καλύβα αναφέρθηκε στις πρακτικές και τις πολιτικές άλλων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα του Τύπου, ενώ ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας & Ενημέρωσης Δημήτρης Γαλαμάτης παρουσίασε τα Μητρώα Έντυπου και Ηλεκτρονικού Τύπου(ΜΕΤ και ΜΗΤ), επισημαίνοντας ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι σε κάθε εφημερίδα που εκδίδεται και διανέμεται στην Ελλάδα ορίζονται και υποχρεωτικά αναγράφονται σε κάθε φύλλο, διευθυντής και διευθυντής σύνταξης (αμφότεροι μέλη επαγγελματικού σωματείου δημοσιογράφων).

Ο επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για το έργο και τους σκοπούς του Γραφείου στην Ελλάδα, ενώ η υπεύθυνη Τύπου του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα Άννα Ευσταθίου, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις δράσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον Τύπο, καθώς και για τα ειδικά επιμορφωτικά προγράμματα για δημοσιογράφους.

Στην παρέμβαση του ο Πρόεδρος της Ε.Ι.Ε.Τ. κ. Μουντάκης αναφέρθηκε στο μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης δημοσιογράφων που παρατηρείται σε όλους τους Νομούς της Περιφέρειας, επισημαίνοντας ότι το πρόβλημα αυτό θα γίνει πιο έντονο τον ερχόμενο Απρίλιο, οπότε και όλες οι περιφερειακές εφημερίδες θα είναι υποχρεωμένες να δηλώσουν ως Διευθυντή Σύνταξης διαφορετικό πρόσωπο από τον Ιδιοκτήτη – Διευθυντή, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση της Ένωσης ότι αυτό δεν είναι εφικτό για τα έντυπα της Περιφέρειας και δεν πρέπει να ισχύσει.

 

ΛΕΖΑΝΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Από αριστερά: Δημήτρης Γαλαμάτης (Γεν. Γραμματέας Επικοινωνίας & Ενημέρωσης), Αντώνης Μουντάκης (Πρόεδρος Ε.Ι.Ε.Τ.), Πέννυ Καλύβα (Πρόεδρος Ε.Δ.Ι.Π.Τ.) και Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης (επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα)