«Τα παιδιά γράφουν για την ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΚΔΡΟΜΗ στην ΑΘΗΝΑ»

1ο Δημοτικό Σχολείο Νιγρίτας – Συμμετοχή των Ε’-ΣΤ’ τάξεων

Έφτασε επιτέλους η ημέρα που όλοι περιμέναμε από την αρχή της σχολικής χρονιάς, Σάββατο 21 Απριλίου. Το ραντεβού μας έχει δοθεί στις 7 το πρωί στο ξενοδοχείο Γερακίνα της Νιγρίτας. Ξεκινήσαμε με κέφι και καλή διάθεση και σύμμαχό μας έναν εκτυφλωτικό ήλιο. Τα πειράγματα και τα γέλια δεν σταμάτησαν καθόλου σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού μας.

Οκτώ σχεδόν ώρες αργότερα φτάσαμε στο ξενοδοχείο μας, στην περιοχή της Γλυφάδας. Ο υπεύθυνος του ξενοδοχείου μας υποδέχτηκε εγκάρδια και μας βοήθησε να τακτοποιηθούμε στα δωμάτιά μας. Μετά από λίγες ώρες ξεκούρασης ξεκινήσαμε για την βόλτα μας στη νυχτερινή Αθήνα. Σταματήσαμε στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, είδαμε τη Βουλή των Ελλήνων και την Πλατεία Συντάγματος. Κατεβήκαμε στη στάση του μετρό στο Σύνταγμα, περπατήσαμε στο Μοναστηράκι και ανηφορήσαμε στα στενά της Πλάκας. Η βραδιά ήταν υπέροχη, από την πρώτη μέρα φαινόταν ότι θα περνούσαμε θαυμάσια. Επιστρέψαμε κουρασμένοι αλλά πολύ ευχαριστημένοι στο ξενοδοχείο μας. Την επόμενη μέρα θα μας περίμεναν νέες εκπλήξεις.

Έφτασε το επόμενο πρωινό και τα ξυπνητήρια χτύπησαν νωρίς. Μετά από ένα καλό πρωινό, ξεκινήσαμε για την πρώτη επίσκεψη της ημέρας στο θωρηκτό Αβέρωφ, ένα επιβλητικό πλοίο με πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία. Μάθαμε για τους ναύτες που ζούσαν και εργάζονταν στο πλοίο αυτό, τον κυβερνήτη του, τα ταξίδια του και τις περιπέτειές του. Αφού τελείωσε η ξενάγησή μας αφήσαμε πίσω το θωρηκτό και ξεκινήσαμε για τη Βουλή των Ελλήνων όπου θα παρακολουθούσαμε την αλλαγή της φρουράς στον Άγνωστο Στρατιώτη. Δυστυχώς η φημισμένη κίνηση στο κέντρο της Αθήνας μας καθυστέρησε και δεν μας επέτρεψε να παρακολουθήσουμε ολόκληρη την αλλαγή της φρουράς. Παρόλα αυτά όμως το θέαμα ήταν φανταστικό. Η μπάντα έπαιζε και οι τσολιάδες περπατούσαν σε τέλειο βηματισμό. Πραγματικά ήταν ένα θέαμα που μας γέμισε εθνική υπερηφάνεια.

Συνεχίσαμε για την επόμενη στάση μας, το Μουσείο της Ακρόπολης. Εκεί είχαμε την τύχη να έχουμε μαζί μας μια υπέροχη ξεναγό, την κυρία Δήμητρα. Μας μίλησε για την ιστορία της Ακρόπολης και θαυμάσαμε μαζί της τα εκθέματα του μουσείου. Αγάλματα , αγγεία, είδη καθημερινής χρήσης, παραστάσεις που απεικόνιζαν διάφορα έθιμα της εποχής και φυσικά τα περίφημα μάρμαρα του Παρθενώνα. Μετά το μουσείο ανεβήκαμε στο βράχο της Ακρόπολης. Η διαδρομή μέχρι τον Παρθενώνα ήταν κουραστική αλλά κι ευχάριστη. Εκεί θαυμάσαμε τα αρχαία μας μνημεία και μάθαμε ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες από την γλυκιά ξεναγό. Μετά από πολλές ερωτήσεις και ακόμη περισσότερες φωτογραφίες, κατηφορίσαμε για τη συνοικία της Πλάκας. Σταματήσαμε για φαγητό και επιστρέψαμε ικανοποιημένοι στο ξενοδοχείο μας.

Μετά από την απαραίτητη ξεκούραση έφτασε η ώρα για διασκέδαση στην ταβέρνα «Λιθαρίτσια». Το ραντεβού μας για το βράδυ ήταν στις 9 και όλοι ήταν στην ώρα τους. Όλοι είχαμε ένα τρελό κέφι το οποίο δεν σταμάτησε στιγμή! Δυστυχώς, όμως, όλα τα ωραία τελειώνουν γρήγορα κι εμείς την επόμενη μέρα θα επιστρέφαμε στη Νιγρίτα.

Έφτασε κι η τελευταία μέρα. Πήραμε το πρωινό μας κι ετοιμαστήκαμε για την επίσκεψή μας στη Βουλή των Ελλήνων. Μας ξενάγησαν στους χώρους του κτιρίου και μας άφησαν να καθίσουμε στα έδρανα των βουλευτών. Με το τέλος της ξενάγησης ξεκινήσαμε για το Αττικό Πάρκο, την τελευταία μας στάση πριν το δρόμο της επιστροφής. Στο Αττικό Πάρκο είδαμε πολλά και διάφορα ζώα και φυσικά την επίδειξη με τα δελφίνια. Το θέαμα ήταν εντυπωσιακό. Όλα ήταν υπέροχα και κανείς μας δεν ήθελε να φύγει. Δυστυχώς όμως η ώρα είχε περάσει. Ανεβήκαμε στο λεωφορείο και ξεκίνησε ο δρόμος της επιστροφής.

Μετά από τρεις ώρες περίπου κάναμε την πρώτη μας στάση στη Λαμία για να φάμε και να ξεκουραστούμε. Η διαδρομή μας συνεχίστηκε ευχάριστα με μας να τραγουδάμε και τον κύριο Μιχάλη να παίζει μουσική με την κιθάρα του. Σε λίγες ώρες κάναμε και την τελευταία στάση στην Κατερίνη. Δυστυχώς οι ώρες περνούσαν γρήγορα και σε λίγο ήμασταν στη Νιγρίτα. Η τριήμερη εκδρομή μας έφτασε στο τέλος της. Δεν θα την ξεχάσουμε ποτέ και ελπίζουμε και τα άλλα παιδιά των μικρών τάξεων να ζήσουν την ίδια εμπειρία με μας, να πάνε στην Αθήνα!!

Τέλος θα θέλαμε να εκφράσουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συνοδούς εκπαιδευτικούς κ.κ. Μπουρέλο Μιχάλη, Κατσιαούνη Χρήστο, Ιλαρίδου Τιμοθέα και Παπαθανασίου Αικατερίνη καθώς και στο Διευθυντή του Σχολείου μας κ. Ζησιό Κωνσταντίνο για τη μοναδική εμπειρία ζωής που μας προσέφεραν.

Οι μαθητές των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του 1ου Δημοτικού

Σχολείου Νιγρίτας