Το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου και η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Βισαλτίας

Εκλέχθηκε το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου Βισαλτίας στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βισαλτίας με θέμα την εκλογή των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Βισαλτίας και την συγκρότησης και εκλογή τακτικών και αναπληρωτών  μελών της Δημοτικής Επιτροπής για το χρονικό διάστημα από 2-1-2024 έως 30 Ιουνίου 2026, δηλαδή τριάντα μήνες .

Η ειδική συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε με την δια ζώσης παρουσίας των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Βισαλτίας την Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου «Αθανάσιος Κασιακόγιας». Στην πρώτη συνεδρίαση του νέου δημοτικού συμβουλίου Βισαλτίας μετά τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023, αλλά και της χρονιάς  συμμετείχαν 22 δημοτικοί σύμβουλοι από το σύνολο των 25 δημοτικών συμβούλων, απουσίαζαν  οι δημοτικοί σύμβουλοι Ντόλκος Απόστολος, Δαφνόπουλος Χρήστος (οποίος προσήλθε μετά την εκλογή του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου)  και Πλαστηράκη Μαρία.

Της συνεδρίασης προήδρευσε ο πρώτος  σε σταυρούς προτίμησης δημοτικός σύμβουλος Εμμανουήλ Κατής.

Η δήμαρχος Βισαλτίας κ. Βάνα Πλιάκου, πρότεινε ως υποψήφιο πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου τον κ. Τσέλιο Ορέστη και ως υποψήφιο γραμματέα του δηµοτικού συμβουλίου τον κ. Ντόλκο Απόστολο Ακολούθως ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης  Αθανάσιος Μασλαρινός πρότεινε ως υποψήφιο  αντιπρόεδρο του δηµοτικού συμβουλίου τον κ. Μπακαλούδη Θωμά.

Στη συνέχεια το Σώμα με ανάταση χειρός και ομόφωνα εξέλεξε πρόεδρο  του Δημοτικού Συμβουλίου τον κ Τσέλιο Ορέστη, αντιπρόεδρο τον κ. Μπακαλούδη Θωμά  και γραμματέα τον κ. Ντόλκο Απόστολο

 

Συγκρότηση και εκλογή τακτικών και αναπληρωματικών μελών Δημοτικής Επιτροπής

 

Μετά την εκλογή του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Βισαλτίας, προχώρησε η εκλογή των μελών της εφταμελούς  Δημοτικής Επιτροπής,  μετά από εκλογή  τέσσερα  μέλη από την συμπολίτευση και   δύο από την αντιπολίτευση και ο πρόεδρος μετά από ορισμό της   δημάρχου Βισαλτίας .

Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 23 παρόντα μέλη και οι υποψήφιοι ήταν οκτώ από την συμπολίτευση και έξη από την αντιπολίτευση. Οι εκλεγέντες από την πλειοψηφούσα παράταξη  είναι οι: Κοτσάνπαπας Χαρίσης (13 ψήφους), Κουλτσιάκης Ιωάννης(13 ψήφους), Καρανταϊδης Ευστάθιος (13 ψήφους), Μπαλτήρας Ιωάννης (12 ψήφους) και από την αντιπολίτευση οι: Αγγελάκης Χρήστος (5 ψήφους) και Βασικόλιος Θεόδωρος (5 ψήφους).

Αναπληρωματικά Μέλη εκλέχθηκαν από την πλειοψηφούσα παράταξη οι: Κατής Εμμανουήλ (2 ψήφους), Μαλαμίδης Γεώργιος (1 ψήφο) και Μπασδάρας Ιωάννης (1 ψήφο) και από την μείζονα αντιπολίτευση οι: Πασχαλίδης Νικόλαος (3 ψήφους) και Κεμανιτζόγλου Ανέστης ( 3 ψήφους)

 

Υποψήφιοι ήταν από την αντιπολίτευση και οι: Κατσαβούνης Δημοσθένης (2 ψήφους και Χατζημάρκος Αργύριος που δεν έλαβε καμία ψήφος.

Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής θα είναι η δήμαρχος Βισαλτίας κ. Βάνα Πλιάκου.

Ανακοίνωση αντιδημάρχων δήμου Βισαλτίας

Η δήμαρχος Βισαλτίας κ. Βάνα Πλιάκου ανακοίνωσε την σύνθεση της διοίκησης της στο Δήμο Βισαλτίας. Οι Αντιδήμαρχοι Δήμου Βισαλτίας με θητεία, από 02/01/2024 έως 30/06/2026 είναι:

1). Κουλτσιάκης Ιωάννης: Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Λειτουργιών και Προγραμματισμού, Αγροτικής ανάπτυξης & Οικονομικής Ανάπτυξης

2).Μπαλτήρας Ιωάννης: Αντιδήμαρχος Υποδομών και του μεταβιβάζει τις αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας 3). Κοντσάπαπας Χαρίση: Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας, Αδέσποτων ζώων και κατά τόπον Αντιδήμαρχος Δημοτικής ενότητας Βισαλτίας  4). Δεληκωνσταντάς Ιωάννης: Αντιδήμαρχος Κοιμητηρίων και κατά τόπον Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Τραγίλου

 

5). Καρανταϊδης Ευστάθιος: Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας, και κατά τόπον Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Αχινού  6). Κατής  Εμμανουήλ: Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής,

 

Όταν η Δήμαρχος απουσιάζει ή κωλύεται, τα καθήκοντά της ορίζεται να ασκεί πλήρως ο Αντιδήμαρχος κ. Κοντσάπαπας Χαρίσης που αναπληρώνει την Δήμαρχο και όταν αυτός απουσιάζει ή κωλύεται τα καθήκοντα της Δημάρχου θα ασκούνται από τον Αντιδήμαρχο κ. Μπαλτήρα Ιωάννη