Τριπλασιάστηκε ο αριθμός των ραντεβού τις δύο τελευταίες μέρες

Ολοένα και περισσότεροι πολίτες από κάθε ηλικιακή ομάδα κλείνουν το ραντεβού τους για εμβολιασμό  – Δείτε πίνακες

Και ενώ το τέταρτο κύμα πλησιάζει, ολοένα και περισσότεροι πολίτες φαίνεται να συνειδητοποιούν τα οφέλη του εμβολιασμού και σπεύδουν να κλείσουν το ραντεβού τους.

Τις δύο τελευταίες ημέρες, Δευτέρα 5 και Τρίτη 6 Ιουλίου, ο αριθμός των ραντεβού που κλείστηκαν σχεδόν τριπλασιάστηκε σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες, ενώ τα περισσότερα ραντεβού κλείστηκαν στις ηλικίες 18-24 και 25-29. Αρκετά ήταν τα ραντεβού που κλείστηκαν επίσης και στις ηλικίες από 30 έως 44.

Τόσο οι 18-24, όσο και οι 25-44 ήταν από τις ηλικίες για τις οποίες η πλατφόρμα των ραντεβού είχε ανοίξει τελευταία και ενώ με το άνοιγμά της, αρκετοί ήταν αυτοί που έκλεισαν το ραντεβού τους, όσο προχωρούσε η διαδικασία του εμβολιασμού, αρκετοί από τις εν λόγω ηλικίες καθυστερούσαν τον προγραμματισμό για τον εμβολιασμό τους.

Πλέον όμως, και μετά από όσα έχουν γίνει γνωστά τις τελευταίες ημέρες, με την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων η οποία οφείλεται εν πολλοίς και στη νυχτερινή διασκέδαση,  την οποία απολαμβάνουν περισσότερο  οι προαναφερθείσες ηλικίες, οι νέοι φαίνεται ότι συνειδητοποίησαν την επιτακτική ανάγκη για τον εμβολιασμό τους, για την προστασία τόσο των ίδιων και των οικείων τους, όσο και του κοινωνικού συνόλου γενικότερα.

Στον πίνακα που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τα ραντεβού που έχουν κλειστεί ανά ημέρα και ανά ηλικιακή ομάδα μέχρι χθες 6 Ιουλίου.

Αυτό φαίνεται και στο γράφημα όπου η γκρι γραμμή καταγράφει τα ραντεβού στο γενικό πληθυσμό

 

πηγή: protothema.gr

#pgnews

#ΥΓΕΙΑ