Τσιτσιπάς: «Ανυπομονώ για τον τελικό»

Εξαιρετικός ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μετά τους Περ, Ίσνερ και Αλιασίμ,νίκησε με 6-1, 6-3 και τον 19χρονο Ιταλό, Λορέντζο Μουζέτι (αντιμετώπισε πρόβλημα στους κοιλιακούς στη διάρκεια του αγώνα), έπειτα από 77′, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στον τελικό του Abierto Mexicano, όπου θα αντιμετωπίσει (05:00) τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ.
Νωρίτερα ο Γερμανός νίκησε  με 6-4, 7-6(5) τον συμπατριώτη του, Ντόμινικ Κέπφερ.
«Αγώνες όπως αυτό είναι πολύ σημαντικοί και χαίρομαι που παίζω καλά», δήλωσε ο Τσιτσιπάς.  «Το Ακαπούλκο με έχει αγκαλιάσει πολύ καλά και οι φίλαθλοι μου έδωσαν αγάπη και υποστήριξη. Σίγουρα θα δούμε πολλά από τον Λορέντζο στο μέλλον, έχει ένα υπέροχο backhand και δημιουργεί πολλές ευκαιρίες. Έδειξε το επίπεδό του αυτή την εβδομάδα,» πρόσθεσε ο 22χρονος Ελληνας πρωταθλητής.
Ο Τσιτσιπάς έχει εξαιρετική παράδοση απέναντι στον Ζβέρεφ, μετρώντας πέντε νίκες σε έξι αναμετρήσεις.
Είχε χάσει τον πρώτο αγώνα από τον Γερμανό σε επίπεδο ATP Tour, στην Ουάσινγτον το 2018, αλλά στη συνέχεια πανηγύρισε πέντε νίκες, με πιο πρόσφατη στο ATP Cup 2020.
«Ανυπομονώ πραγματικά για τον τελικό. Ο Σάσα  είναι αντίπαλος που έχω αντιμετωπίσει στο παρελθόν και δεν είναι ποτέ εύκολο. Είμαστε και οι δύο πεινασμένοι και είμαστε και οι δύο πολύ ανταγωνιστικοί.»
Θα είναι η πρώτη φορά που οι δύο πρώτοι παίκτες της κατάταξης στο τουρνουά, θα αγωνιστούν στον τελικό του Ακαπούλκο από το 2015, όταν ο Ισπανός Ντέιβιντ Φερέρ (Νο2) νίκησε τον Ιάπωνα Κέι Νισικόρι με 6-3, 7-5.

Α. Βαζογιάννης

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

#pgnews

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ