Φυγή επιχειρήσεων από το Ν. Σερρών στη Βουλγαρία

Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης κατέθεσε ο Βουλευτής Σερρών του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Ηλίας Πολατίδης σχετικά με την φυγή Ελλήνων επαγγελματιών από τον Νομό Σερρών στην Βουλγαρία.
Το πλήρες κείμενο της Ερωτήσεως έχει ως εξής: «Μεταφορά της έδρας τους κάνουν ολοένα και περισσότεροι επαγγελματίες του Νομού Σερρών και όλων των Νομών της Μακεδονίας και Θράκης που συνορεύουν με την Βουλγαρία. Αιτίες της μεταφοράς αυτής είναι η χαμηλότερη φορολογία και οι χαμηλότερες ασφαλιστικές εισφορές στην γειτονική χώρα. Πολλοί μάλιστα από τους επαγγελματίες που εξακολουθούν να δραστηριοποιούνται στους Νομούς αυτούς (κυρίως στους τομείς της μεταποιήσεως και των υπηρεσιών) σκέπτονται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο μετακομίσεώς τους στην Βουλγαρία για τους ανωτέρω λόγους.
Η ασκουμένη εκ μέρους των ελληνικών κυβερνήσεων οικονομική πολιτική στις ακριτικές αυτές περιοχές της Πατρίδος μας, αντιθέτως με τις μεγαλόστομες διακηρύξεις Υπουργών και κυβερνητικών στελεχών, είναι αντιαναπτυξιακή και οδηγεί σε οικονομικό και κοινωνικό μαρασμό.
Δεδομένου ότι το ανωτέρω φαινόμενο έχει λάβει μορφή επιδημίας σε όλους σχεδόν τους ανωτέρω Νομούς και, εκτός των ευνοήτων εθνικών επιπτώσεων, έχει αρνητικότατες συνέπειες στην σε ήδη τραγική κατάσταση εθνική μας οικονομία (μείωση φορολογικών εσόδων, μείωση εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων, εκτόξευση της ανεργίας κ.λπ.)
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
Τι μέτρα προτίθεται να λάβει η ελληνική κυβέρνηση έτσι ώστε να ανακοπή το κύμα φυγής των επαγγελματιών από τον Νομό Σερρών προς την Βουλγαρία;»